HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Temmuz 2018 Pazartesi Saat: 08:37

Ünye Triatlonu nefes kesti

Ünye Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Triatlon resmi yarışları 217 sporcunun katılımıyla başladı. Nefeslerin kesildiği yarışlarda ilk günü tamamlayarak dereceye giren sporcular kupalarını aldı.  Ü
Ünye Triatlonu nefes kesti

Ünye Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Triatlon resmi yarışları 217 sporcunun katılımıyla başladı. Nefeslerin kesildiği yarışlarda ilk günü tamamlayarak dereceye giren sporcular kupalarını aldı.

 Ünye Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Triatlon resmi yarışları 217 sporcunun katılımıyla başladı. 

Türkiye genelinde İzmir, Kuşadası, Fethiye, Antalya, Alanya, Bursa, Balıkesir, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Gelibolu gibi birçok ilden gelen 217 triatlet, parkurlarda mücadele ediyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yarışların startını vererek sporcuları izledi.

Başkan Ahmet Çamyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıldan itibaren resmi hale gelen Ünye Triatlonu’nun ilçenin ve bölgenin tanıtımı açısından önemli olduğunu, önümüzde ki yıllarda Ünye Triatlonunu uluslararası bir platforma taşınması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

-Parkur güzergahları trafiğe kapatıldı-

Yarışlar için ilçede bazı noktalar yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Ünye İskelesi yanında yapılan yüzme etabından sonra, bisiklet yarışları için Cumhuriyet Meydanı’ndan otogara kadar olan 2 bin 500 metrelik sahil yolu araç trafiğine kapatılırken, koşu etabının gerçekleştirileceği Cumhuriyet Meydanı’ndan Topyanı Mevkii’ne kadar olan sahil şeridi yaya trafiğine kapatıldı.

-Yarışlar 6 kategoride -

Ünye Triatlonu’nda sporcular,  M3, Yıldız, Genç, Paratriatlon, Elit ve Yaş grupları olmak üzere 6 kategoride yarışlara katıldı. Sporcular, yüzmede 300-375-750-1500 m, bisiklette 5- 10- 20 ve 40 km, koşuda ise 1,25-2,5-5-10 km’lik etaplarda mücadele ediyor. 

Bugün M3, Yıldız, Genç ve Paratriatlon kategorilerinde puanlı yarışlar yapıldı.

Yarışlarda ‘Gençler’ kategorisinde  kadınlarda Antalya’dan Sarah Alara Işkın 1., İzmir’den Görkem Sıla Korkmaz 2., Manisa’dan Bilge Ece Seyhan 3. olurken; erkekler kategorisinde Antalya’dan M. Bertuğ Polatçı 1., İzmir’den Kıvanç Şahinkaya 2., Antalya’dan Muzaffer Gür ise 3. oldu. 

‘Elit’ dalında yarışlara kadınlarda ve erkeklerde toplam 3 sporcu katılırken, kadınlarda Antalya’dan Sinem Özdil 1. oldu, erkeklerde Antalya’dan Zülfü Karabulut 1., Balıkesir Karesi’den Mücahit Onay 2. oldu.

Ünye Triatlonu’na ‘Paralimpik’ dalında tek sporcu katılırken, bu dalda Abdülkadir Özoğul 1. oldu.

‘Yıldızlar’ kategorisinde kadınlarda İzmir’den Zeynep Uçarsoy 1.,  Çelpa Spor Kulübü’nden Tuba Nazik Kestel 2., Kuşadası Belediyesi’nden Beyza Ayaşlıoğlu 3. olurken; erkeklerde İzmir’den Emir Aracı 1., Balıkesir’den Emirhan Çakır 2., Alanya’dan Yusuf Osman Ataç 3. oldu.

Günün son yarışları olan ‘Minikler’ kategorisinde ise kadınlarda Alanya’dan İlkben Almila Sarıtaş 1., Balıkesir Karesi’den Eda Eriş 2.,  Alanya’dan Havin Duman 3. olurken; erkeklerde Çelpa Spor Kulübü’nden Türker Kemal Kıyak 1., Antalya’dan Bahri Dağcı 2., Alanya’dan Güney Van Bavel 3. oldu.

Yarışların sonunda dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ve protokol üyeleri tarafından verildi.

21 Temmuz Pazar günü ise yaş grupları mücadele edecek. Yarışlar sabah saat 08.00’da başlayıp 14.00’te sona erecek.

-Ünye Triatlonu’na Ünye’den tam destek-

Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ordu Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyon kapsamında destek sağladı. Organizasyonda yüzme parkurunda 3 gümüş cankurtaran ve dalgıç ile çok sayıda tekne ve kano, bisiklet etabında ise motosikletli polisler yarış boyunca güvenliği sağladı. Yarışlarda Türkiye Triatlon Federasyonu’ndan 30 resmi hakem ve 30’a yakın gönüllü görev aldı. 

Anahtar Kelimeler : Ünye, Triatlonu, nefes, kesti

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız