HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ekim 2018 Perşembe Saat: 09:19

PROF. ŞİMŞİRGİL VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi- Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’yı Tanımak” adlı konferansla Fatsa ve Ünye ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Prof. Dr. Şimşirgil verdiğ
PROF. ŞİMŞİRGİL VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Ordu Büyükşehir Belediyesinin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Tarihçi- Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’yı Tanımak” adlı konferansla Fatsa ve Ünye ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Prof. Dr. Şimşirgil verdiği konferansla Osmanlı imparatorluğunun tarihsel süreçteki gelişimi hakkında katılımcılara bilgiler verirken, Osmanlı’yı tanımak isteyenlere onların bıraktığı eserlere bakmaları tavsiyesinde bulundu.

“OSMANLI’ YI TANIMAK İSTEYENLER BIRAKTIĞI ESERLERE BAKMALI”

Osmanlı Devleti’nin beylik döneminden, yedi kıtaya hükmeden bir imparatorluk olduğunu ve Osmanlı Devleti’nin yeterince tanınmadığını söyleyen Tarihçi-Yazar Ahmet Şimşirgil “ Osmanlı Devletini tanımak isteyenler Osmanlı’nın bıraktığı eserlere bakmalı. Kişileri tanımanın yolu nasıl ki konuşmalarını dinlemekten geçiyorsa devletleri tanımanın yolu da yaptıklarını incelemekten geçer. Dünya üzerinde Osmanlı Devleti kadar hakarete uğrayan, yanlış tanıtılan, iftiraya uğrayan ikinci bir devlet yoktur. Evet, Osmanlı gitti, ancak Osmanlı'nın değerleri yaşıyor. Biz bu değerlerle yine dünyaya doğruları gösteren bir toplum olabiliriz. Bize düşen Osmanlı’nın değerlerine sahip çıkabilmek, Osmanlı'yı anlayabilmektir. Şu milletin en çok saldırıya uğrayan değeri, edebi ve ahlakıdır. Bütün kanallarda, televizyonlarda, dizilerde, filmlerde edep ve ahlak yıkılıyor” dedi.

PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL KİMDİR?

1959’da Sinop’un Boyabat ilçesinde dünyaya geldi. 1978’de Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden 1982’de mezun oldu. 1990’da “Osmanlı Taşra Teşkilatı’nda Tokat (1455-0574)” isimli çalışmasıyla tarih doktoru unvanını aldı. 1997’de “Uyvar’ın Osmanlılar Tarafından Fethi ve İdaresi” isimli takdim teziyle doçent oldu. 2003’te profesör kadrosuna atanan Ahmet Şimşirgil’in Osmanlı’nın şehir tarihi, siyasi hayatı ve teşkilatıyla ilgili çeşitli dergilerde yayımlanmış çok sayıda ilmi makalesi bulunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : PROF., ŞİMŞİRGİL, VATANDAŞLARLA, BULUŞTU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız