HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Aralık 2018 Perşembe Saat: 09:28

“ AMACIMIZ ÖLÜMLERİ MİNİMUM DÜZEYE İNDİRMEK”

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü İl genelinde bebek ölümlerini azaltmak amacıyla çeşitli çalışmalar düzenliyor.
“ AMACIMIZ ÖLÜMLERİ MİNİMUM DÜZEYE İNDİRMEK”

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü İl genelinde bebek ölümlerini azaltmak amacıyla çeşitli çalışmalar düzenliyor.

Bu kapsamda Halk Sağlığı Hizmetleri ÇEKÜS Birimi tarafından düzenlenen 2018 yılı  “Bebek Ölümleri Vaka Sunum Toplantısı” yapıldı.

Toplantıya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Fatih Aydın, Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Hakan Timur, Birinci ve İkinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde görev yapan sağlık çalışanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Fatih Aydın konuşmasında; “Ülkemizde uygulanan Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında yürütülen programlar kapsamında gerek anne gerekse bebek ölümlerinin önlenmesinde birçok çalışmalar yapılmaktadır.

Bu kapsamda bebek ölümlerini daha aşağı seviyelere düşürebilmek için her bir bebek ölümü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımız tarafından aylık düzenlenen Bebek Ölümleri Komisyonunda ayrıntılı ve titiz bir çalışma ile değerlendirilmektedir. Komisyonda incelen aylık bebek ölümlerinin nedenlerini ortaya çıkarmak ve aynı nedenlerle oluşabilecek ölümleri önlemek amacı ile alınan karar ve öneriler Ölüm Bildirim Sistemi ile Sağlık Bakanlığına ayrıca önlenebilir nedenlerden kaynaklanan bebek ölümlerinin önlenmesi amacı ile Birinci Basamak Sağlık Hizmeti sunan Aile Hekimliği Birimlerine bildirilmektedir.

Amacımız ülkelerin gelişmişlik düzeyini belirleyen kriterlerden biri olan bebek ölümlerinde önlenebilir nedenlerin minimum düzeye indirilmesidir.

Bebek doğumdan sonra da kaybedilse, gebelik testi pozitif çıktıktan kısa bir süre sonra da kaybedilse, hem ailelerin hem de bizim kalbimizin içi acıtan vahim bir olaydır. Yaşamda daha ayak izleri bile olmayan hayata gözlerini erkenden kapayan bebeklerimizin ölümlerinin önlenmesi için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Toplantımızın verimli bir çalışma olmasını dilerim.” Dedi.

Toplantıda 2018 yılı içinde her ay düzenlenen vaka sunumları arasından özellikle seçilen bebek ölümleri örnek vakalar olarak sunuldu.

Toplantının birinci bölümünde Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doktor Sayın Ehad Gökçe 5 vakaya ait verileri sundu. İkinci Bölümde de Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Sayın Ece Gökçe 5 vakaya ait verileri sundu. Katılımcıların da bebek ölüm nedenleri ile ilgili görüş ve önerilerini dile getirdikleri toplantıda, tüm vakalar, nedenleri ve yapılabilecek müdahaleleri ile bilimsel olarak ayrıntıları ile tartışıldı.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız