HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Haziran 2016 Çarşamba Saat: 11:06

SAĞLIKTA ŞİDDET SINIR TANIMIYOR!

Ordu’da sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önü arkası kesilmiyor. Ünye Devlet Hastanesinde Başhekim ile Uzman Doktor arasında yaşanan tartışma şiddete dönüştü.
SAĞLIKTA ŞİDDET SINIR TANIMIYOR!

Ordu’da sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önü arkası kesilmiyor. Ünye Devlet Hastanesinde Başhekim ile Uzman Doktor arasında yaşanan tartışma şiddete dönüştü. Yaşanan bu olay sağlıkta şiddetin sınır tanımadığının da göstergesi oldu.

Tartışmanın klima yüzünden çıktığı iddia edilen olayda Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi G.Y., aynı hastanede görev yapan Kadın Doğum Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm.Dr. Ö.E.’yi dövdüğü belirtildi.

Alınan bilgiye göre Hastanede klimaların çalışmaması nedeniyle doktorların whatsapp grubunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr.Dr. Ö. E., görüş yazdı. Bunun üzerine Hastane yöneticisi ve Başhekimi G.Y., Ö. E.'yi odasına çağırdı. Whatsapp'ta klimalarla ilgili yazılan yazılar nedeniyle Başhekim ve doktor arasında sözlü tartışma çıktı.

Hastane güvenlik kameralarına da yansıdığı iddia edilen hekim odasında süren tartışmada G. Y., Ö. E.'nin üzerine yürüyerek dövdü. Araya doktorların girmesiyle kavga büyümeden önlenirken Ö. E. karakola giderek şikayetçi olup, darp raporu aldığı ifade edildi.
İLK KINAMA SAĞLIK SEN'DEN
Sağlık-Sen 
Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, Başhekim Güray Y. tarafından doktor Özgür E.'nin dövülmesinin yönetici ayıbı olduğunu söyledi.

“SAĞLIKTA ŞİDDETE YÖNETİCİ AYIBI”

Başkan İnanlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise; “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, Sağlık-Sen olarak öncelikli gündemimizdir. Şiddeti bir insanlık ayıbı olarak görüyor ve özellikle sağlıkta şiddetin sona ermesi için mücadele ediyoruz.

Şiddet konusunun en büyük mağduru olan kamu görevlileri içinde önemli bir yer tutan sağlık çalışanlarının güvenliğinin sağlanması ve şiddetin önlenmesine yönelik atılacak adımları da önemsiyoruz. Önceki gün Ünye Devlet Hastanesi’nde bir doktorumuz şiddete maruz kaldı. Şiddet uygulayanın ise başhekim olması bizleri büyük bir üzüntüye sevk etmiştir.

“SALDIRIYI KINIYORUZ”

Öncelikli olarak başhekim tarafından darp edilen doktor arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, bu saldırıyı da kınıyoruz. Sağlıkta şiddete karşı mücadele etmesi, yöneticisi olduğu kurumda gerekli tedbirleri alıp, çalışanların şiddet görmesinin önlenmesi için çalışacak bir başhekimin, gerekçesi ne olursa olsun, bir başkasına özellikle de meslektaşına şiddet uygulaması kabul edilebilir bir durum değildir.

Hem örnek olması gereken hem de örnek olması beklenen bir makamın temsilcisi, bu davranışından dolayı hem sağlık camiasından hem de kamuoyundan acilen özür dilemelidir” dedi.

Gelişmelerin ardından hakkında çıkan iddialar üzerine Ünye Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, Dr. Ö. E. hakkında suç duyurunda bulunan Başhekim Opr.Dr.G. Y. şikayet dilekçesinde, iddiaları yalanladı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : SAĞLIKTA, ŞİDDET, SINIR, TANIMIYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız