HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Temmuz 2016 Cumartesi Saat: 09:01

“Başvuruları Zamanında Sonuçlandırmak Önemli”

Başbakanlığa yapılacak başvuruların tüm yurt sathında kabulünü ve Bakanlıklar ile valiliklere yapılan müracaatların Başbakanlıktan izlenebilmesini amaçlayan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) sisteminin il genelindeki kullanıcı,
“Başvuruları Zamanında Sonuçlandırmak Önemli”

Başbakanlığa yapılacak başvuruların tüm yurt sathında kabulünü ve Bakanlıklar ile valiliklere yapılan müracaatların Başbakanlıktan izlenebilmesini amaçlayan Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) sisteminin il genelindeki kullanıcı, koordinatör ve cevap-onay yetkililerine eğitim semineri verildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan ve 4 gün süren BİMER eğitim seminerine, kaymakamlıklar, kamu kurum ve kuruluşlarının il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan 602 BİMER kullanıcısı, koordinatörü ile cevap-onay yetkilisi katıldı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz ve BİMER Koordinatörü Turgut Buğra Akdoğan tarafından verilen BİMER eğitim seminerinde, katılımcılara, vatandaşların BİMER’e yapacağı başvuru yolları, başvuru alma yöntemleri, başvuru işlem süreci, kullanıcı sistemleri, başvuru kabul ve sevk etme yöntemleri, cevap-onay süreci, raporlama ve istatistik alabilme yolları hakkında sunum ve bilgilendirmede bulunuldu.

BİMER eğitim seminerinin kapanış programına katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, BİMER’in vatandaşlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılan halkla ilişkiler yöntemi olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız, BİMER uygulaması ile evraka bile gerek olmaksızın oturulduğu yerden cep telefonu ile her yere müracaat etme imkânına kavuştular.

Devletin asıl amacı vatandaşa hizmet etmektir. Bizler, yürüttüğümüz bir çok kamu hizmetinin yanında vatandaşlarımızın istek, dilek ve şikâyetlerini de dinliyoruz.  Vatandaşın müracaatı, şikâyeti, talepleri zamanında yerine gelsin diye gayret ve çaba içindeyiz. Vatandaşlarımızın istek, şikâyet ve talepleriyle ilgili sistem, gün geçtikçe gelişiyor, kolaylaşıyor.

Müracaat eden, müracaatı alan, iletilen kurumlar, verilen cevaplar hep takip ediliyor. Eğer sistemde aksama, eksik bir şey olursa soruşturmaya kadar varacak süreç izlenebiliyor. Yaptığımız görev bu anlamda çok önemli. Devletin en önemli görevlerinin başında. Vatandaşın başvurusunu zamanında sonuçlandırmak çok önemli. Ordu Valiliği olarak BİMER’i %85 - %90 oranında başarıyla yürütüyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız