HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ekim 2019 Perşembe Saat: 08:25

BUTİK ÇİKOLATA GELİR KAPISI OLDU

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)’nın hazırlayıp yürüttüğü İş’de Kadınlar Projesi kapsamında verilen butik çikolata eğitimi, eğitim gören kursiyerlere gelir kapısı oldu. 2017 yılında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından y
BUTİK ÇİKOLATA GELİR KAPISI OLDU

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO)’nın hazırlayıp yürüttüğü İş’de Kadınlar Projesi kapsamında verilen butik çikolata eğitimi, eğitim gören kursiyerlere gelir kapısı oldu.

2017 yılında Ordu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen İş’de kadınlar Projesi kapsamında 60 kursiyere, Butik Çikolata Eğitimi, E- Ticaret Eğitimi, Hijyen Eğitimi ve Girişimcilik eğitimleri verilmişti. Proje kapsamında Ordu TSO hizmet binası bünyesine kazandırılan 128 metrekare alanı kaplayan bir Butik Çikolata Mutfağında eğitim gören 60 kadın ise şimdi kendi çikolatalarını kendileri üreterek gelir kapısı haline getirmiş durumda.

Ordu TSO projesi sayesinden butik çikolata eğitimi alan kursiyerlerden 4 tanesi Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçeleri olmak üzere kendi işletmesini kurarken, 15 kursiyer ise E –Ticaret üzerinden butik çikolata üreterek, butik çikolatayı gelir kapısı haline getirmiştir. Ayrıca proje sayesinde 3 işletme firma bünyesinde butik çikolata mutfağı kurarak, butik çikolata satışına devam etmektedir.

Ordu TSO, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İŞ’DE KADINLAR PROJESİ ile Oda bünyesine kazandırdığı butik çikolata mutfağında kurslarına devam edip, yeni girişimciler kazandırarak, özellikle fındık tüketimini de artıran Butik Çikolatanın Ordu ile anılmasını hedeflemektedir.

Anahtar Kelimeler : BUTİK, ÇİKOLATA, GELİR, KAPISI, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız