HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Aralık 2019 Perşembe Saat: 08:37

“GENÇ ELLERDE BALLI BİTKİLER”

Türkiye’de konusunda Tarım ve Orman Bakanlığının tek Araştırma Kurumu olan Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Farkındalık çalışmalarına devam ediyor.             Türkiye’nin üretim bakımından birincisi ola
“GENÇ ELLERDE BALLI BİTKİLER”

Türkiye’de konusunda Tarım ve Orman Bakanlığının tek Araştırma Kurumu olan Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Farkındalık çalışmalarına devam ediyor.

            Türkiye’nin üretim bakımından birincisi olan Ordu arıcılığını geliştirmek amacıyla arıcılığı meslek haline getirecek bilinçli gençler yetiştirmek ve Türkiye’nin konusunda Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün faaliyetleri, arı ve arı ürünlerinin insan sağlığına neler kattığı, arısı genç olup; arıcısı yaşlı sektöre gençleri nasıl katabilirizin sorusuna cevap olma adına, Enstitü Müdürlüğünce Aybastı Anadolu Lisesi ve Altınordu Durugöl Ortaokulu öğrencilerinden oluşan 150 öğrenciye “Arının Sır Dolu Hayatı” konulu bilgi verilerek, Enstitü yerleşkesinde  “Genç Ellerde Ballı Bitkiler” etkinliği adı altında ballı bitki dikimi gerçekleştirildi.

Bu çerçeve de minik ellerin toprakla buluştuğu fidanlardan elde edilen ürünlerin üretilmesi, gençlerin arı ve arı ürünlerine olan ilgilerinin artırılması, gençlerde yeni ufuklar açılarak genç nesillerin arıcılık sektörüne kazandırılması hedefleniyor. (HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : “GENÇ, ELLERDE, BALLI, BİTKİLER”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız