HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Nisan 2020 Çarşamba Saat: 08:20

KARAKIŞ: TÜM İNSANLARA ULAŞMAK ZORUNDAYIZ VE ULAŞACAĞIZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri (SHİM) Daire Başkanı Bekir Karakış, Ordu Valiliği  bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları çerçevesinde çalışmaların üst seviyelere tırmandığını
KARAKIŞ: TÜM İNSANLARA ULAŞMAK ZORUNDAYIZ VE ULAŞACAĞIZ

Ordu Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri (SHİM) Daire Başkanı Bekir Karakış, Ordu Valiliği  bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları çerçevesinde çalışmaların üst seviyelere tırmandığını belirterek, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tüm insanlara ulaşmak zorunda olduklarını ve ulaşacaklarını söyledi.

SHİM Daire Başkanı Bekir Karakış, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada; sosyal hizmetler olarak kendi kendine yeten, ses getiren ve kendisiyle yarışabilen bir Orduyu inşa etme noktasında, Büyükşehir Belediye Başkanının da talimatlarıyla mücadele verdiklerini dile getirdi.

“MESAİ MEFHUMU OLMAYAN HİZMET BİRİMİYİZ”

Sosyal hizmetlerde sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) birlikte hareket ettiklerine dikkat çeken Karakış, "Özellikle sosyal hizmetler anlamında geliri asgari ücretin altında olan tüm insanımıza dokunuyoruz, onların yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Ordu Valiliğimizle birlikte hareket ediyoruz ve tüm kaymakamlarımızla koordine halindeyiz.

Buradaki asıl gayemiz, bize müracaat eden, ORBİM üzerinden, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın sistemi üzerinden ve yine keza bizaati dilekçe vererek gelenler var, bir de Sosyal Vefa Grubu üzerinden bize gelen talepler var. Biz de bu talepleri anında karşılamaya çalışıyoruz sosyal hizmetler olarak bizler, asla mesai mefhumu olmaksızın çalışan bir birimiz" dedi.

“MUHTARLIKLARIMIZ EN İNCE KILCAL DAMARLARIMIZDIR”

"Muhtarlarımız bizim en ince kılcal damarlarımızdır" diyen Karakış, muhtarlara anında ulaşabilecek bir sistem ortaya koyduklarını ve birlikte hareket ettiklerini söyledi

Karakış, koronavirüs sürecini iyi kontrol etmemiz gerektiğine dikkat çekti ve sürecin bir kaç günlük bir süreç olmadığını ifade ederek, bu süreçte öncelikli olarak hijyen konusunda önemli çalışmaları olduğunu, hijyen paketi dağıtımının devam ettiğini ve şu ana kadar yaklaşık 2000 paket dağıttıklarını ve temizlik ve dezenfeksiyon çalışması noktasında il genelinde 500 haneye ulaştıklarını kaydetti.

“SICAK YEMEK DAĞITIMINA BAŞLANACAK”

Karakış, açıklamasının devamında ise; "Hedefimiz en az on bin paket dağıtmak, herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan insanımızın gıdaya olan ihtiyacını önemseyerek gıda paketi konusunda ciddi bir destek vermeye başladık. Sıcak yemek konusunda da ciddi bir gayretimiz başlayacak. 3 ana havzada sıcak yemek dağıtımına başlanacak. 3 ana havzadan başlayarak arka ilçelere doğru da Büyükşehir belediye başkanımızın desteğiyle sıcak yemek dağıtımına başlayacağız" diye konuştu.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Engelli vatandaşlarla ilgili çalışmalara da değinen Karakış, engelli vatandaşların talep ve ihtiyaçlarının sosyal hizmetler için son derece önemli olduğunu vurguladı ve sosyal hizmetler olarak ildeki bütün engellilere ulaşıp ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması konusunda hassas olduklarını ve engelli vatandaşların ihtiyaç ve taleplerinin bizaati telefonlarla ulaşarak karşılanmaya başlandığını ifade etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA FINDIK DAĞITILACAK

Önümüzdeki günlerde sağlık çalışanlarımıza da fındık dağıtmayı planladıklarını açıklayan Karakış, sağlık çalışanlarının bizler için çok önemli olduğunu ve ne yapılacaksa insan odaklı yapmaya çalıştıklarını belirtti.

“KAĞIT TOPLAYICILARININ DA İHTİYAÇLARINI GİDERECEĞİZ”

Karakış, "Sokaklarda kâğıt toplayarak geçimini sağlayan insanlar var, önümüzdeki birkaç gün içerisinde onların tamamına ulaşacağız. Onların bu süreçte ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve bu süreci daha rahat atlatmaları için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Biz Ordumuzda ki tüm insanlara ulaşmak zorundayız ve ulaşacağız" diye de konuştu. (HABER: Şafak DELİÇAKAR)

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız