HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Mayıs 2020 Cumartesi Saat: 12:18

ADIGÜZEL, SAĞLIK EKİPMANLARINI SORDU

           Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, son günlerde basında konu olan ve İngiltere’ye gönderilen koruyucu sağlık ekipmanları konusunu Sağlık Bakanı’na sordu. Konuyla ilgili açıklama
ADIGÜZEL, SAĞLIK EKİPMANLARINI SORDU

           Cumhuriyet Halk Partisi  (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, son günlerde basında konu olan ve İngiltere’ye gönderilen koruyucu sağlık ekipmanları konusunu Sağlık Bakanı’na sordu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı İngiltere’ye ihraç ve hibe edilen tüm ürünlerin CE ve ISO sertifikaları olduğunu söyledi.

Bu ifade hem hibe edilenlerin hem de ihraç edilenlerin aynı firma kaynaklı olduğu izlenimi doğurduğunu belirten Adıgüzel, Sağlık Bakanı’na gönderdiği yazıda konunun detaylarını sordu. Adıgüzel’in soruları şu şekilde:

İngiltere’ye hibe olarak Sağlık Bakanlığımızın gönderdiği korucu sağlık ürünlerinin miktarı, tonajı ve üretimi için devlet bütçesinden ödenen toplam tutar ne kadardır?

Hibe edilen koruyucu sağlık ekipmanları Türkiye’de hangi firmadan satın alınmıştır? Bu firmanın İngiltere’ye ücreti karşılığında ihraç ettiği koruyu sağlık ekipmanları var mıdır? Varsa miktarı, tonajı ve toplam tutarı ne kadardır?

Bu firmadan, Sağlık Bakanlığı İngiltere dışında başka ülkelere de hibe olarak göndermek üzere alıp yapmış mıdır? Yaptı ise hangi ülkelere gönderilmek üzere alım yapılmıştır? Hibe olarak yardım gönderilen malzemelerden bu firmadan tedarik edilenlerin ülkelere göre miktarı, tonajı ve üretimi için devlet bütçesinden ödenen toplam tutarı ne kadardır?

Söz konusu firma ürettiği ya da satın aldığı koruyucu sağlık ekipmanlarını başka hangi ülkelere ihraç etmiştir? Bu ihraçların ülkelere göre miktarı, tonajı ve satış tutarları nedir?

 

 

Anahtar Kelimeler : ADIGÜZEL, SAĞLIK, EKİPMANLARINI, SORDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız