HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Mayıs 2020 Cumartesi Saat: 13:25

“KIZILAY KALICI GÖNÜL KAPILARI AÇIYOR”

Kızılay, “Bağış ve Dayanışma Programı” ismiyle 7 buçuk saat süren bir canlı yayın programı düzenledi. Kızılay’ın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda vatandaşlar, sanatçılar, siyasetçiler, işadamları ve kan
“KIZILAY KALICI GÖNÜL KAPILARI AÇIYOR”

Kızılay, “Bağış ve Dayanışma Programı” ismiyle 7 buçuk saat süren bir canlı yayın programı düzenledi. Kızılay’ın sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda vatandaşlar, sanatçılar, siyasetçiler, işadamları ve kanaat önderlerinin destekleriyle 15.6 Milyon TL bağış toplandı.

 Koronavirüsle mücadele süreci ve Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında insani yardım çalışmalarını yoğunlaştıran Kızılay, İstanbul’da bulunan Afet Operasyon Merkezi’ndeki lojistik depolarda 7 buçuk saat süren bir “Bağış ve Dayanışma Programı” düzenledi. Türk Kızılay Genel Başkan Dr. Kerem Kınık’ın ev sahipliğindeki canlı yayına katılan ünlüler, siyasetçiler, sanatçılar, sporcular, işadamları, yabancı konuklar, valiler ve vatandaşlar da konuk olarak Kızılay’a yaptıkları bağışlar ve açıklamalarıyla büyük destek verdiler. 5 milyon TL’lik hedefini kısa sürede geçen ve 15.6 milyon TL bağışa ulaşan Kızılay, sosyal medya üzerinden ilk kez düzenlenen etkinlik sonucu toplanan bağışlarla daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

 

Programa telefonla bağlanarak Kızılay’ın hem yurt içinde hem de yurt dışında yaptığı çalışmaları bütün dünyanın takdirle izlediğini belirten Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın, “Bağış yaptığımızda, gönülden verdiğimizde bizde bir şey eksilmez çoğalır. Aslında biz ihtiyaç sahibine yardım ettiğimizde son tahlilde kendimize yardım ederiz. O yardımlar bizim dünyamızı zenginleştirir. Bu paylaşım bereketiyle bize geri döner. Kızılay bunun en güzel kurumsal örneklerinden birisini teşkil ediyor. Dünyada yaptıkları çalışmaların ne kadar takdir edildiğine şahidim. Kızılay ülkemiz ve insanımız adına kalıcı gönül kapıları açıyor. Bu Covid-19 sürecinde de dünyaya insani yardım diplomasisinin merkezinde insanın ve şerefinin olduğu dış politikanın mümkün olduğunu bir kez daha gösterdik.” dedi.

 

Kızılay’ın düzenli bağışçısı olan 78 yaşındaki Sümer teyze yaptığı 2 milyon TL’lik gecenin hedefinin geçilmesini sağladı. Tam adını vermek istemeyen Sümer Teyzenin bağışıyla birlikte 5 milyon TL bağış hedefi aşılarak 6 milyon 111 bin TL bağışa ulaşıldı. Kızılay Başkanı Kınık, düzenli bağışçı olan Sümer Teyze’nin bu bağışının Covid-19 hastalığı ile mücadelede de kullanılacak olan plazma merkezinin inşası için kullanılacağını söyledi.

 İş adamı Mehmet Büyükekşi çocuklar için 5 milyon TL değerinde ayakkabı bağışlayacaklarını söyleyerek gecenin en büyük desteğini verirken Adana iş dünyasından da 2.1 milyon TL katkı sağlandı.

Bağış programına katılan ünlü isimler Esra Erol, Müge Anlı, Hakan Akkaya da yaptıkları önemli bağışlarla ve övgüleriyle Kızılay’a büyük destek verdiler. Kızılay şubelerinin ve yöneticilerinin de bağışları toplanan rakamı daha da yukarı çıkardı. Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Vali Yardımcısı Salih Altun’un da destek verdiği gecenin sonunda yedi buçuk saat içinde 15 milyon 600 bin TL bağış toplanmış oldu.

 

“Milletimiz her zaman yanımızda”

 

Kınık, bağış programında toplanan miktarın hemen ihtiyaç sahiplerine aktarılacağını belirterek şunları söyledi: “Biz bu geceyi 2 gün içinde organize ettik. Sosyal medya üzerinden ilk defa böyle bir etkinlik düzenledik. Saatler içinde on binlerce insanımızdan 15 milyon 600 bin lira destek aldık. Duyurusunun daha az yapılmasına rağmen her kesimden büyük bir teveccü gördük. Hamdolsun milletimiz her zaman yanımızda.”

 

Anahtar Kelimeler : “KIZILAY, KALICI, GÖNÜL, KAPILARI, AÇIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız