HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Temmuz 2020 Salı Saat: 10:16

ŞENTÜRK, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Ekrem Şentürk, İyi Parti Ordu İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. İl Başkanı Çiğdem Karakaya’nın da katıldığı ve parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Şentürk, “İyi Parti aile

Ekrem Şentürk, İyi Parti Ordu İl Başkanlığı’na adaylığını açıkladı. İl Başkanı Çiğdem Karakaya’nın da katıldığı ve parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıklayan Şentürk, “İyi Parti ailesinin fedakâr mensuplarının talep ve beklentilerine kayıtsız kalamazdım. Kuruluşundan bu yana her safhasında gururla içinde yer almaktan onur duyduğum İyi Parti’nin İl Başkanlığı’na talibim” dedi.

Açıklamasına “Bu çetin yolculukta milletimize umut olan, demokrasilerde çarelerin tükenmeyeceğini gösteren Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendiye ve yol arkadaşlarına şükranlarımı arz ediyorum” diye başlayan Şentürk, “İyi Parti zor koşullarda kurulmuş, demokrasi ve hukuk dışı engellemelere maruz kalmış ancak cesur yürekli mensupları tarafından demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak örnekler sergilemiştir. Her türlü hakaret, çirkin yakıştırma ve fiziki saldırılara rağmen İyi Parti Türk demokrasisinde yerini almış ve katıldığı ilk seçimde de barajı geçerek mecliste grup kurmayı başarmıştır.

Bu çetin yolculukta milletimize umut olan, demokrasilerde çarelerin tükenmeyeceğini gösteren Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendiye ve yol arkadaşlarına şükranlarımı arz ediyorum.

Sayın Genel Başkanımızın başlattığı Cesurlar Hareketi’nin Ordu’da yol arkadaşlığını yapan kurucu İl Başkanımız Sayın Tevfik Karabulut, Sayın Necmettin Şahin ve mevcut İl Başkanımız Çiğdem Çelenk Karakaya’ya, kurucu ilçe başkanlarımıza, kurucu yöneticilerimize ve İyi Parti’nin başarısı için çaba sarf etmiş üyelerimiz ve gönüldaşlarımıza kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

İl Başkanlığı’na aday olmasının nedenlerini belirten Şentürk, Ordu’da İyi Parti’nin farklı sebeplerle kullanamadığı potansiyelini harekete geçirmek istediğini söyledi.

‘YOLSUZLUK, YOKSULLUK, YASAKLARLA MÜCADELE’ İFLAS ETTİ

Açıklamasında iktidara yüklenen ve on sekiz yıldır tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yola çıkarken 3 Y olarak sloganlaştırdığı “Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklarla mücadele” taahhüdünün bütünüyle iflas ettiğini belirten Şentürk, şunları söyledi:

“Adeta mucizeler beklentisiyle dayatılan Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin ikinci yılı bitmekteyken görünen odur ki beklentinin aksine Ak Parti, bırakınız muhalefete hoşgörülü olmayı, kendi içindeki eleştirilere bile katlanamaz hale gelmiştir.

En son çoklu baro düzenlemesinde görüldüğü üzere iktidar, yandaş hale getiremediği kişi ve kurumları susturmayı tercih etmektedir. Ülkemizde yargı bağımsızlığı kalmamış, basın özgürlüğü neredeyse sıfırlamış durumdadır.

İş dünyasının içinden gelen bir insan olarak söylüyorum ki yolsuzluk Olağanlaştırılmış, kamunun kaynakları yandaş vakıflara ve şirketlere pervasızca aktarılır olmuştur.

Yaşadığımız ekonomik kriz, salgın hastalıkla birleşince etkileri daha da çoğalarak yıkıcı hale gelmiştir. Milyonlarca insanımız işini kaybetmiş, milyonlarca vatandaşımız yardıma muhtaç hale gelmiştir. Çöpten gıda toplayan annelerin biçare görüntüleri yüreğimizi sızlatmaktadır.

Popülist politikaların sonucu olarak ülkemizde beş milyondan fazla mülteci bulunmaktadır ki gelecek yıllarda bu durumun çok daha büyük sorunlara yol açacağı açıktır.

Yukarıda bahsettiğim sorunlar ilimizde de yaşanmaktadır. Fındık üreticisi sahipsiz, bal üreticisi yetimdir. Ulaşımda halen ilçe yollarımız bile yapılamamış, büyükşehir imkânlarına rağmen birçok ilçe ve mahallede su sorunu çözülememiştir. Turizm imkânlarımız geliştirilemediği gibi bir sahil şehri olmamıza rağmen eğitimdeki başarı oranımız maalesef son derece gerilerdedir.”

“ORDU, KAMU KAYNAKLARINDAN YETERİ KADAR PAY ALAMIYOR”

Ordu’nun kamu kaynaklarından yeteri kadar pay alamadığını savunan Şentürk,

“İlimiz Ordu, iktidar partisi içerisinde güçlü temsil edilmiş olmasına rağmen kamu Kaynaklarından hak ettiği payı alamamıştır. İlginçtir ki Ordu kırsalının en büyük sorunlarından Birisi küçük bir yağmur ve fırtına sonrası elektrik kesintileridir.

Durum bu iken ilimizde Ak Parti sorunlara çözüm üretmek yerine kendi iç kavgalarıyla meşguldür. Hatta bu kavgalar zaman zaman şehir bürokrasisinin de dâhil olduğu yönetim krizlerine yol açmaktadır. İktidar milletvekili bir arkadaşımızın geçtiğimiz günlerde ifade ettiği gibi Ak Parti istişare yeteneğini kaybetmiş bulunmaktadır.

Muhalefet partilerinin de ilimizde yaşanan sorunların çözümü noktasında etkin olamadıkları ve kamuoyu oluşturamadıkları ortadadır.

İşte bu şartlar, bugün karşınıza çıkmama sebep olmuştur. Gölköy’de doğmuş, cumhuriyet imkânlarıyla tahsil yapıp öğretmen olmuş, sonra iş dünyasına atılarak kendini ispat etmiş bir insan olarak siyasi tecrübelerimi ilimin ve milletimin hizmetine sunmak arzusundayım.

Ordu’yu, Ordu’nun sorunlarını bilen, kendi alanlarında yetişmiş, temsil kabiliyeti yüksek ve nitelikli bir kadroyla yakın zamanda tekrar karşınızda olacağım.

İl Başkanı olmak isteyişimdeki muradım, ilimizde İyi Parti’nin farklı sebeplerle kullanamadığı potansiyelini harekete geçirmektir.

İnanıyorum ki yetkin bir kadro ve el ele vermiş teşkilatlarla partimiz çok daha başarılı olacaktır. Halen İyi Parti’nin Ordu İl Başkanı, Fatsa ve Ünye gibi iki büyük ilçesinin seçilmiş ilçe başkanları üç kıymetli hanımefendiden oluşmaktadır. Ordu siyasetinde kadınlar ilk defa bu ölçüde temsil imkânı bulmuşlardır. Yönetimimizde en büyük farkın kadın seçmenlerimize ulaşmadaki başarımız olacağını şimdiden müjdelerim. Gençleri önemsiyor ve birlikte yol yürümeye davet ediyorum” açıklamasında bulundu.

“MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMAYACAĞIM”

Kimsenin kişisel kariyer beklentisinin parçası olmayacağını ve yetkileri kişisel siyasi amaçlar için de kullanmayacağını ifade eden Şentürk, daha sonra şunları söyledi: “Amacım sadece kongre kazanmak değil, İyi Parti’ye seçim kazandırmaktır. Halen il başkanı adayı olacağı beklenilen iki büyüğümüzün de başımızın üzerinde yeri vardır. İl başkanı olarak hedeflediğim siyasi misyon, her arkadaşımızın demokratik haklarını sonuna kadar kullanmalarına imkan sağlamak ve partimizi seçimlere bütün unsurlarıyla sokmak olacaktır. Bu nedenle ilk genel seçimlerde milletvekili adayı olmayacağımı ilan ediyorum.


İyi Parti’nin fedakâr delegasyonunun şahsıma bu kutsal görevi tevdi etmesi halinde ekip arkadaşlarım, ilçe teşkilatlarım, kadın kollarım ve gençlik teşkilatlanmamızla Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, sayın teşkilat başkanımız, genel merkez yöneticilerimiz ve özellikle ilimizin evladı Grup Başkan Vekilimiz Müsavat Dervişoğlu’na layık olmak için bütün gayretimizi göstereceğimizi ifade ediyorum.

Allah hayırlı olacaksa bu görevi bizlere nasip etsin. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

 

 

Anahtar Kelimeler : ŞENTÜRK, ADAYLIĞINI, AÇIKLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız