HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Temmuz 2020 Salı Saat: 09:47

“DAMAK TADINDA BİZİ GEÇEN OLMAZ”

Ünye’nin Türkiye’de en fazla fındık üreten ilçe statüsünü 2020 yılı tahmini rekoltesinde kaybetmesini değerlendiren Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bunun fındık dikim alanlarının genişletilmesinden kaynaklandığın
“DAMAK TADINDA BİZİ GEÇEN OLMAZ”

Ünye’nin Türkiye’de en fazla fındık üreten ilçe statüsünü 2020 yılı tahmini rekoltesinde kaybetmesini değerlendiren Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, bunun fındık dikim alanlarının genişletilmesinden kaynaklandığını söyledi.

Sarıkahraman, “Her ne kadar verim ve rekoltede Ünye’yi geçseler de bizim fındıklarımızdaki damak tadını yakalamaları mümkün değil” dedi.

Ordu ilinde en çok fındık üreten ilçe bu zamana kadar Ünye idi. Bu yıl açıklanan tahmini rekolte hesaplamalarına göre ise Ünye’nin, Altınordu ilçesinin gerisine düştüğü görüldü.

Fındık dikim alanlarının genişletildiğini dolayısıyla kilo bazında, verim ve kalitede Ünye’yi geçebileceklerine işaret eden Ünye ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “Ben yavaş yavaş bu rekorun elimizden alınacağını görüyorum. Ama önümüzdeki günler neler getirir bilemeyiz. Fındık dikim alanları genişletildi. Her ne kadar kilo bazında bizi geçsler de bizim üründeki damak tadını yakalamaları mümkün değil. Ama verim ve kalitede bizi yakalayıp geçebilirler” dedi.

Tescilde de Çarşamba ilçesi Ünye’yi geçti

Çarşamba ilçesinin Ünye’yi tescilde geçtiğini belirten Sarıkahraman, “Geçtiğimiz hafta Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu bey ziyaretime geldiğinde öğrendim, Çarşamba’nın tescili bizden fazlaymış. Biz lideriz şuyuz, buyuz diyoruz. Ama bunlar olabilir.  Tahmini rekoltede bu yıl Altınordu Ünye’nin önünde görülüyor. Ama Çarşamba’da tescil bakımından önümüzde. Bunu gördük. Bakalım ileride neler görünür?” dedi.

Bunlar çok önemli değil

Ünye Ziraat Odası’nın bir eğitim odası olduğunun altını çizen Sarıkahraman, “Fındığın başkenti biziz, fındığın başkenti sizlersiniz ya da o öyle değil de böyleydi demeye çok gerek yok. Bunlar çok önemli değil. Önemli olan birim alanda verimi en yüksek seviyede en kaliteli şekilde almanın yollarına bakmalıyız.

Odamız bu anlamda üzerine düşen görevi elinden geldiğince yapmaya çalışıyor. Ünye Ziraat Odamız bir tarım teşkilatı olmanın yanı sıra bir eğitim odası. Biz buna çok önem veriyoruz. Bütün hesaplarımızı, kitaplarımızı 100 öğrencide 2 öğrenciyi “ben Ziraat Mühendisi olmak istiyorum” ,noktasına getirmek istiyoruz. Dolayısıyla bende çok olmuş, sende çok olmuş. Bu çok önemli değil fındık çiftçisi yetiştirmek zorundayız, fındığımızı kaliteli yetiştirmek zorundayız. Biz buralara bakalım“ diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “DAMAK, TADINDA, BİZİ, GEÇEN, OLMAZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız