HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Kasım 2020 Pazar Saat: 12:22

VATANDAŞIN DİKKATİ ŞAHİN’İN HAYATINI KURTARDI

Ordu’nun Ünye İlçesi ,  Çaybaşı – Ünye Karayolu  Sahilköy Mevkiinde   seyahat halindeyken duyarlı vatandaş  Cengiz Yılmaz ‘ın dikkati  karayolu kenarında    uçamayacak   haldeki  Bayağı   Şahin’i kurtardı.
VATANDAŞIN DİKKATİ  ŞAHİN’İN HAYATINI KURTARDI

Ordu’nun Ünye İlçesi ,  Çaybaşı – Ünye Karayolu  Sahilköy Mevkiinde   seyahat halindeyken duyarlı vatandaş  Cengiz Yılmaz ‘ın dikkati  karayolu kenarında    uçamayacak   haldeki  Bayağı   Şahin’i kurtardı. Yaralı Şahin Tarım ve Orman Bakanlığı 11.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliği’nce  tedavisi yapılmak üzere koruma altına alındı.

            Ünye İlçesi Ünye  Çaybaşı – Ünye Karayolu  Sahilköy Mevkiinde  duyarlı vatandaş Cengiz  Yılmaz Özel Aracında seyahat halindeyken asfalt kenarında uçamayacak halde   türününün ne olduğu bilmediği  bir kuş gördü. Hemen arabasını durdurup kuşun yanına giderek Durumu yetkilere  ihbar etti. O sırada oradandan geçmekte olan Ünye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Personeli Dursun Baloğlu kuşu yol kenarından alıp bir kutuya koydu ve yetkililere teslim  etti.  Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefi Saygın Yıldırım tarafından türü Atmacagiller (Acciptridae) familyasının Bayağı Şahin (Buteo buteo )  olarak tespit edilen yırtıcı  kuşun, ilk Müdahalesi Ünye İlçesinde Hizmet veren Özel Canik Veteriner Kliniğinden ,Veteriner Hekim Ali Güngör tarıfından yapıldı. Daha sonra yaralı Bayağı Şahin   bakım ve tedavilerinin tamamlanması için Doğa Koruma ve Milli Parklar Ünye Şefliğince veteriner hekim kontrolüne alındı.

            Yaralı Bayağı Şahin  , gerekli tedavi - bakım - rehabilitasyon süreci tamamlanıp tamamen iyileştikten sonra tekrar doğal ortamına bırakılacak.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız