HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Kasım 2020 Pazartesi Saat: 10:18

“TAM KAPANMA ŞART”

ÖZEL HABER
“TAM KAPANMA ŞART”

Koronavirüsü salgınında hasta sayısı ve ölüm oranlarındaki artış sürerken,  tüm Türkiye'de ve özellikle Ordu’da aratan koronavirüs vakalarıyla ilgili endişelerini dile getiren Bağımsız Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, hastalığın çok ciddi ve ölümcül olduğunun altını çizerek “iki hafta kapanmak şart” dedi.

 

“DEVLET KARŞILIĞINI VERMELİ”

Ülkemiz ve Ordu açısından corona tablosunun hiç de iyiye gitmediğini ifade eden Enginyurt,” Koronavirüs vakalarının inanılmaz bir şekilde artması ve hastanelerin tıka basa dolması endişe veriyor. Tam kapanma şart. Ancak 14 gün kapatmak için esnafın ve işten atılanların 14 gün devlet karşılığını vermeli. Halka karşılıksız yardım desteği verilmeli.

Yani 14 günlük sürede evine ekmek götüremeyecek insanlara sahip çıkmanın metodu belirlenmeli. 14 gün kapatmak değil mesele. Bu kapanma süresinde insanlara ekonomik destek ve yardım yapılmanın öncelikli olarak açıklanması lazım. Yani yardım yapılmadan 14 gün kapattım demek kurtuluş bir çözüm değil.”şeklinde konuştu.

 

“HERKESE BULAŞIYOR”

Koşulları oluşturulmuş bir tam kapanmanın en az 14 gün hayata geçirilmesinden başka bir seçenek olmadığı vurgulayan Enginyurt, “Bence 14 gün kapatılmalı. Virüsün bulaş şiddetini kesmesi için en az 14 gün kapanma yeterli olacaktır. Lakin devlet destek vermeli. Bakanlıkça yapılan ‘evde kal’ uyarıları ile sonuç alınamayacak gibi görünüyor.

‘Tam kapanmadan’ başka da salgını önleyecek bir silahımız yok. Virüsün bulaş şiddetini kesmesi için en az 14 gün kapanma yeterli olacaktır. Koronaya bizim insanımızın inanmadığı gösteriyor. Koronayı umursamadığını gösteriyor. Ve tedbir almadığımızı gösteriyor.

Ben korona olana kadar bana bulaşmaz diyordum. Korona olunca gördüm ki herkese bulaşıyor. Maske, mesafeye ve hijyene dikkat etmeliyiz. Ordu’da çay ocakları hala dolu. Ve maskesiz oturuyorlar. Kırmızı olmasında ne olsun” diye konuştu. HABER/Ufuk ERSOY

Anahtar Kelimeler : “TAM, KAPANMA, ŞART”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız