HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Kasım 2020 Pazartesi Saat: 10:20

“ORDULUNUN UMURUNDA DEĞİL”

Prof. Dr. Enginyurt,” 14 gün sokağa çıkma yasağı zorunlu hale gelmiştir”
“ORDULUNUN UMURUNDA DEĞİL”

ODÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Dr. Özgür Enginyurt, “Ordu’da vaka sayılarının artmasına rağmen umursamazlık devam etmekte ve sokaklarda ki kalabalık her geçen gün artmaktadır” dedi.

Orduluların korona virüsü konusunda çok umursamaz olduğunun altını çizen ODÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Dr. Özgür Enginyurt, “Başta Ordu ili olmak üzere artışın çok olduğu illerde ekonomik göstergeleri bir kenara bırakıp en kısa sürede 14 gün sokağa çıkma yasağı zorunlu hale gelmiştir. Bu virüs sanıldığından da daha tehlikelidir. Ordu halkı ve Türkiye olarak birçok sıkıntının üstesinden geldik. Bunun da üstesinden geleceğiz inşallah” dedi.

“Sokaklarda ki kalabalık hızla artmaktadır.”

Korona virüsünün kontrolden çıktığını, akabinde bunun üzerine ek önemlemler alındığına dikkat çeken ODÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Dr. Özgür Enginyurt, “Artan vaka sayıları nedeniyle Ordu İlindeki sağlık tesisleri ihtiyaca cevap veremez hale gelmiş olup acil ek önlemler alınmıştır ve bu durum Türkiye gündemine bomba gibi düşmüştür. Tüm Türkiye; Ordu’daki gelişmeleri ve artan vaka sayılarını basından yakın takip etmesine rağmen her geçen gün sokaklarda ki kalabalık hızla artmaktadır.”diye konuştu.

“Vaka sayıları hızla artmaktadır”

Kalabalığın her geçen gün arttığını ve bunun önüne geçilmediği takdirde önünü alamayacaklarını söyleyen Profesör Dr. Özgür Enginyurt, “İstanbul nüfusunun büyük çoğunluğunu Ordulular oluşturmaktadır. Sürekli içli dışlı olduğumuz İstanbul’da artan vaka sayılarıyla paralel olarak Ordu’da da vaka sayıları hızla artmaktadır. Artık sağlık tesisleri ihtiyaca cevap veremediği için acil prefabrik yapılar yapılarak kapasite artımı planlanmıştır. Bu gelişmeleri tüm Türkiye yakından takip ederken, Ordu’da umursamazlık devam etmekte ve sokaklarda ki kalabalık her geçen gün artmaktadır.”şeklinde konuştu.

“Yasak zorunlu hale gelmiştir.”

Enginyurt, “Ordu ili COVİD haritasında tamamen kırmızıya dönüştüğü halde sokaklardaki umursamazlık had safhadadır. Başta Ordu ili olmak üzere artışın çok olduğu illerde ekonomik göstergeleri bir kenara bırakıp en kısa sürede 14 gün sokağa çıkma yasağı zorunlu hale gelmiştir. Bu zorunluluğu yaratanlar umursamaz tavırlarıyla sokaklarda gezen kendi hemşehrilerimizdir. Başından beri söylenilen zorunlu ihtiyaçlar dışında sosyal mesafeyi korumak için sokağa çıkılmaması uyarıları hiç dikkate alınmamış olduğundan sokağa çıkma yasağı zorunlu hale gelmiştir.” diyerek konuşmasına son verdi. Özel Haber: Mert Can Ersoy

 

Anahtar Kelimeler : “ORDULUNUN, UMURUNDA, DEĞİL”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız