HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Mayıs 2021 Pazartesi Saat: 10:29

BRAVO BÜYÜKŞEHİR…

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ORBEL A.Ş koordinasyonunda, çocukların rol model aldıkları kahramanlardan; Türkiye’nin ilk, yerli ve milli kitap karakteri ŞAKRAK projenin hikaye kitabı “ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR” Ordulu çocuklarla buluşuyor.
BRAVO BÜYÜKŞEHİR…

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve ORBEL A.Ş koordinasyonunda, çocukların rol model aldıkları kahramanlardan; Türkiye’nin ilk, yerli ve milli kitap karakteri ŞAKRAK projenin hikaye kitabı “ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR” Ordulu çocuklarla buluşuyor.

Obeziteye karşı farkındalık oluşturmak, organik ve doğal beslenmeyi vurgulamak, özellikle organik tarımın yaygın olduğu Ordu’nun yöresel yiyecek ve ürünlerini tanıtmak amacıyla yazılan hikâye, Ordu’da geçen ‘Şakrak 6 Büyük Sır’  kitabı, pandemi döneminde çocukların en önemli arkadaşı niteliğinde.

Hayatın en büyük hazinesinin sağlık olduğunu vurgulayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler,  “Yaşanabilir bir ülke, yaşanabilir bir dünya için çocuklarımızı yaşamın merkezine koyduk. Bizler dünyaya büyük ve renkli hayalleri olan çocuklarımızın gözleri ile bakabildiğimiz sürece onlara daha yaşanabilir bir dünya emanet edebileceğiz. Çocuklarımızı güzel, renkli ve umut dolu yarınlara taşımak bizim en asli görevimizdir.” Dedi.

“AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR.“

Güler; “Sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için tüm dünya çocukları adına farkındalık oluşturulmuştur. “Ağaç yaşken eğilir.“ Bu anlamda ilk olarak ilimizin 19 ilçesindeki çocuklarımızla kitabımız buluşturulmuştur. “Oku, Oyna, Sağlıklı Yaşa” sloganı ile çıkmış olduğumuz bu yolda kitabımızda çocuklarımızı sadece sağlıklı beslenme beklemiyor, ilimizin tarihi güzellikleri maceralar, şifreler, sürprizler, gizemli kelimelerde çocuklarımızı bekliyor. Akademisyenlerin danışmanlığında hazırlanan özel bir macera kitabıdır. “ şeklinde konuştu.

“ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR” adlı çocuk kitabının Altınordu ve 19 ilçeye dağıtımına başlandı.

KİTAP HAKKINDA BİLGİ:

Kaliteli, sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmek için yeterli ve dengeli beslenmek gerekiyor. Bağışıklık sisteminin güçlü olması, bilinçli beslenme, doğal gıdalarda farkındalık ve fiziksel hareketler sağlıklı yaşam için önemlidir. Bu alışkanlıkları küçük yaşlarda edinmek, sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sunmak ve virüslere karşı direnç kazanmak için ‘SAĞLIKLI YAŞAM FARKINDALIK KAMPANYASI’, çocukların yeni kahramanı ŞAKRAK’ LA ORDU’ dan dan başlatılmıştır.

Düzce Üniversitesi ve Polonya Üniversitesi danışmanlığında hazırlanan kampanyamızın kitabı ve içerikleri; Prof.Dr. Mustafa Koç ve Uzm. Dyt. Ezgi Melody Kolay tarafından incelenmiş ve onaylanmıştır.

ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR Hikâye Kitabı ve Animasyon Filmi, Covid-19’a karşı sağlıklı, dengeli beslenme konusunda dünya çocuklarını bilinçlendirmekte; eğitici, eğlendirici içeriğiyle ülkemizin doğal tarımını da tanıtmaktadır. Kampanya ile ülkemizin yeşilini ve mavisini ORDU’ ilimiz temsil etmektedir.

Ordu ilimizin tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini, tarımını ve doğal, sağlıklı besinlerini tanıtan ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR hikaye kitabı 7’den 77’e herkese hitap etmektedir.

Yapılan bilimsel araştırma sonucunda çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandıran ve değerleri öğreten ŞAKRAK kahramanının yeni hikayesi ‘ŞAKRAK 6 BÜYÜK SIR’; Ordu ilini tanıtmakla kalmayıp, dünya çocuklarını virüslerden koruyucu, obeziteye karşı farkındalık oluşturan, dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandıran içeriklerden oluşmaktadır.

Yapılan bilimsel araştırmalara göre ‘obezite ve aşırı kilonun’ kişinin bağışıklık tepkisini ve COVID-19 ile savaşma yeteneğini azalttığı belirlenmiştir. Ayrıca korona virüsü mağduru birçok kişinin obez hastası olduğu tespit edilmiştir.

Hikâye kitabı yazar Ayşe Gül KARA ZORLU tarafından kaleme alınmış, Ordu’da geçen macera ve sürpriz şifrelerle okurların beğenisine sunulmuştur.

Dünya çocuklarına sağlıklı beslenme konusunda model olan ve Ordu şehrimizin doğal besinlerini tanıtan ‘ŞAKRAK’la Sağlıklı Yarınlara’’ kampanyasının animasyon filmi RTÜK tarafından kamu spotu olarak onaylanmış ve TV ekranlarında yer almıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA sisteminde yer alan ŞAKRAK 6 animasyon filmi, binlerce öğretmen ve öğrenci ile buluşarak gelecek nesillere sağlıklı beslenme konusunda farkındalık oluşturmuştur. HABER/MERT CAN ERSOY

 

 

Anahtar Kelimeler : BRAVO, BÜYÜKŞEHİR…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız