HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Eylül 2021 Cuma Saat: 09:47

SOYDAN’DAN “FINDIK FİYATLARI NEDEN ARTMIYOR? SORUSUNA CEVAP

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Tüm Köy-Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra’nın yazılı basına verdiği demeçte “Fındık fiyatları neden artmıyor? Sorusuna cevap verdi. Soydan konuyla ilgili y
SOYDAN’DAN “FINDIK FİYATLARI NEDEN ARTMIYOR? SORUSUNA CEVAP

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, Tüm Köy-Sen Ordu Şube Başkanı Zekai Sağra’nın yazılı basına verdiği demeçte “Fındık fiyatları neden artmıyor? Sorusuna cevap verdi.

Soydan konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Fındık fiyatları neden artmıyor? Fındık 1 yıldır 24 TL” başlığıyla Ordu Olay Gazetesi ve Fındık Tv internet sitesinde 07.09.2021 tarihinde yer alan haber üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılarak kamuoyunun DOĞRU bilgilendirilmesi amaçlanmıştır.

TÜM KÖY-SEN Ordu Şubesi Başkanı Zekai Sağra, “Fındık fiyatları neden artmıyor? Fındık 1 yıldır 24 TL” başlığı altında yayımlanan açıklamasında Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’ın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın fındık fiyatını açıklamadan önce Ordu, Giresun, Trabzon başta olmak üzere fındık bölgesi Ziraat Odalarına “Her ne olursa fiyat hakkında açıklama yapmayacaksınız” şeklinde yazı gönderdiğini iddia etmiştir.

TÜM KÖY-SEN Ordu Şubesi Başkanı Zekai Sağra’nın Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar hakkındaki bu ve benzeri mesnetsiz açıklamaları gerçekleri yansıtmamakla birlikte, iddiaların bile bile sırf muhalefet yapma uğruna uydurulduğu ortadadır” dedi.

Soydan açıklamasının devamında ise şunları söyledi:” Genel Başkanımızın fındık fiyatlarıyla ilgili bir açıklama yapılmaması yönünde Ziraat Odalarımıza gönderilen yazılı ve sözlü bir beyanı KESİNLİKLE yoktur.

Her daim Türk çiftçisinin yanında olan, hak ve menfaatlerini koruyan Sayın Bayraktar’ın böyle bir beyanda bulunduğu yönündeki iddia, çirkin ve YALANDIR. Bu yaşananlar, 5 milyonu aşkın Türk çiftçisinin temsilcisi TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’a yapılan haksızlıktır.

Genel Başkanımız Sayın Bayraktar, Ziraat Odası Başkanlarımıza fındık fiyatının değerinde oluşması ve üretici sorunlarını dile getiren açıklamalar yapmaları konusunda sürekli telkinlerde bulunmuştur.

Sayın Genel Başkanımız Karadeniz’de fındık üreticimizin ayakta kalmasını sağlayacak mücadeleler vermiştir. Karadeniz’in en önemli geçim kaynağı fındık için hükümet nezdinde yapılan girişimleri sonuç vermiş, 2006 yılından itibaren TMO fındık piyasasına müdahil kurum olmuştur.

Fındıkta bir önemli kazanımımız da alan bazlı desteğin devamının sağlanmasıdır. Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar, konuyu dönemin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanına iletilmiş, girişimleriyle, alan bazlı desteğin kaldırılması önlenmiştir. Bu gelişme medyada da geniş yer bulmuştur.

Fındık dikim alanlarını belirleyen 2844 sayılı yasanın güncellenmesi konusunda gösterdiği çaba karşılıksız kalmamış, Birliğimizce yapılan yazışmalar sonucunda çıkarılan Bakanlar Kurulu Kararları ile ruhsatlı fındık alanları 730 bin hektara ulaşmıştır. Birliğimizin girişimleri sonucu 750 metre rakım üzerindeki fındık bahçelerinin de varlığı kabul edilerek destek almaları sağlanmıştır.

Fındık alan bazlı destek ödemeleri dekara 170 TL olmak üzere 2021 yılında yaklaşık 900 milyon TL ödeme yapılmıştır.

 Bu sektöre çok emeği olan ve hakkı ödenmez hizmetlerde bulunan Sayın Genel Başkanımızla ilgili sözde aldığı maaş konusu da mesnetsiz iftira ve yalandır. Yönetim Kurulu Üyesi olarak Sayın Genel Başkanımızın böyle bir maaş almadığının en yakından tanığı benim.

Sayın Bayraktar, çiftçilerimizin bütün sorunlarında her zaman yanlarında olmuş, özellikle pandemi sürecinde tarlalarında kalabilmeleri, üretime devam edebilmeleri için her türlü girişimde bulunmuş, diğer sektörler üretemezken çiftçilerimizin üretimlerini sürdürmelerine son derece destek vermiştir.

Sayın Bayraktar, her daim yaptığı basın açıklamalarında, yazılı basın ve televizyonlarda çiftçi sorunlarını işleyerek çözüm önerilerini belirtmiştir.

Hal böyleyken, bilindiği üzere amacı kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan basın yayın organları da bu hak ve sorumluluğunu kullanırken yapılan suçlayıcı itham ve iddiaları kamuoyuyla paylaşmadan önce iddia sahibinin iddialarıyla ilgili karşı tarafa söz ve cevap hakkı tanımalıdır. Basın kuruluşları hassas dengeyi korumak, hukuk düzeninin sınırladığı çizgiyi aşmaya çalışan ve kişilik haklarına saldıranlara müsaade etmemek yükümlülüğü altındadır.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız