HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Ocak 2022 Pazar Saat: 15:28

“EMEKÇİLER BESİN MADDELERİNİ DAHİ KARŞILIYAMIYOR”

 Birleşik Kamu-İş Ordu İl Başkanı Neşet Sayman, yapılan zamlar nedeniyle emekçilerin temel besin maddelerini dahi karşılayamaz duruma geldiğini söyledi.
“EMEKÇİLER BESİN MADDELERİNİ DAHİ KARŞILIYAMIYOR”

 Birleşik Kamu-İş Ordu İl Başkanı Neşet Sayman, yapılan zamlar nedeniyle emekçilerin temel besin maddelerini dahi karşılayamaz duruma geldiğini söyledi.

Temel tüketim ürünlerine peş peşe gelen zamlar nedeniyle halkın satın alma gücü daha önce hiç olmadığı kadar düşürdüğünü belirten Sayman, ekonomik krizin artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi kamu emekçilerini de ciddi şekilde etkilediğin ifade etti.

Hükümetin kamu emekçilerine yapılan zamda gerçekçi enflasyonu değil makyajlı rakamları baz aldığını kaydeden Sayman, “Rakamlarla oynadıkları yetmemiş gibi gövde gösteri gibi kamuoyuna sunulan % 2,5’luk ek zam kamu çalışanları için utançtır” dedi.

Kamu emekçilerinin ve emeklilerinin 2022 Ocak maaşının cebe girmeden eridiğini belirten Sayman, “2021’in son ayında başlayan ve yılın ilk günü zirve noktasına çıkan zamlar Türkiye’de enflasyonun kronik hale geldiğini göstermektedir. Buğday ülkesinde ekmek lüks olmuş; emekçiler halk ekmekleri kuyruklarına girmek zorunda kalmıştır. Bebek mamalarına zincir vurulmuş şeker ve yağ satışına sınırlama getirilmiştir. Hükümet, enflasyon ile değil enflasyon sepetiyle mücadele ederek enflasyon rakamlarını olduğundan farklı çıkarmaktadır. Resmi olarak açıklanan enflasyon ile emekçilerin enflasyonu arasında çok ciddi bir uçurum vardır. Ülkemizin yaşadığı derin ekonomik kriz sonucunda ortaya çıkan aşırı zamlar, pahalılık, döviz kurlarındaki artış ve yoksulluk emekçilerin artık tükenmesine neden olmuştur. Sözde toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamlar ocak ayı bitmeden çoktan erimiştir. Kamu emekçilerini enflasyona karşı ezdirenler göstermelik zamlarla sonuç alamayacaktır. Esas mesele biz kamu emekçilerine dayatılan sefalet ücretidir. Kamu çalışanları başta olmak üzere toplumun her kesimini etkileyen hayat pahalığının durdurulması için alınması gereken ekonomik önlemler alınmalıdır” diye konuştu.

Elektrik, doğalgaz, köprü, hastane ve otoyolların kamulaştırılmasını zamların geri alınmasını isteyen Sayman, toplu sözleşme masasının yeniden kurulmasını ve emekçiler için vergi diliminin % 10’a sabitlenmesini istedi.

Sayman Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak kamu emekçileri ve yurttaşları olarak açlığa, sefalete mahkûm eden enflasyon oranını ve zamları kabul etmediklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız