HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Aralık 2016 Çarşamba Saat: 09:51

ŞAHİN: OSB’DE ARAZİ FİYATLARIMIZ ÇOK PAHALI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, 2. Organize Sanayi Bölgesinin en geç bir iki yıl içerisinde hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Gazetemize yaptığı özel açıklamada Şahin, bu bölgede ki arazi fiyatlarının da çok yük
ŞAHİN: OSB’DE ARAZİ FİYATLARIMIZ ÇOK PAHALI

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, 2. Organize Sanayi Bölgesinin en geç bir iki yıl içerisinde hayata geçmesi gerektiğini söyledi. Gazetemize yaptığı özel açıklamada Şahin, bu bölgede ki arazi fiyatlarının da çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, fiyatlar normale dönmez ise yatırımcıların da gelmeyebileceğini ifade etti.

Şahin; “Ordu’da Organize Sanayi için arazilerimiz çok pahalı. Bizim organize sanayi bölgelerinde çok ucuz arazi bulup, özellikle Karadeniz-Akdeniz yolu üzerinde uygun araziler bularak sanayiciye sunmamız lazım. Bizdeki organize sanayisini üreticiye verirsek bu kez sermaye kalmıyor ve buraya da gelen olmuyor.

Örneğin Çorum’da ve İstanbul’a yakın daha büyük illerde araziyi sanayiciye bedava veriyorlar. Bunu da o illerde ki devlet kanalları veya belediyeler yatırım amaçlı arazileri sanayiciye bedava veriyorlar” dedi.

Bizim burada ise aksine araziler çok pahalı diyen Şahin, şöyle devam etti; “Bu böyle sürdüğü müddetçe de Ordu’ya dışarıdan asla yatırımcı gelmez. Bizim öncelikle bir iki yıl içerisinde 2. Organize Sanayi Bölgesini halletmemiz lazım. Kesinlikle Organize Sanayi bölgesinde sanayici olmayan, yani imalat sektöründe olmayan kimseye arazi verilmemesi gerekiyor.

Organize Sanayi Bölgesinde kamulaştırma bedelleri de çok yüksek. Buna da dikkat etmek gerekir. Bunun önüne geçilemezse emin olun ki, kimse burada da yatırım yapmaz ve yatırım yapmaya da gelen olmaz. Bu konuda devletin ve belediyelerin serzenişlerine de hak veriyoruz. Kamulaştırma bedellerinin de daha aşağılara ve daha uygun fiyatlara indirilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Kalkınmada öncelikli iller arasında olduğumuza da dikkat çeken Şahi sözlerini şöyle noktaladı; “Kalkınmada öncelikli iller arasındayız. Bu konuda arazi sahiplerinin de, devletinde ve sivil toplum kuruluşlarının da ellerini Ordu için taşın altına koymaları gerekiyor. Bu konuda herkesin hassas ve duyarlı davranmasını bekliyoruz. İstihdama yönelik, kalkınma hamlesine giren Ordu’da herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapmalı diye düşünüyoruz.” (Haber ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : ŞAHİN:, OSB’DE, ARAZİ, FİYATLARIMIZ, ÇOK, PAHALI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız