HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Mayıs 2022 Perşembe Saat: 16:09

“HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişi yani hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı esasına dayanan yeni bir sisteme geçmeyi hedefliyoruz. İYİ Parti iktidarında bunun sözün
“HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişi yani hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı esasına dayanan yeni bir sisteme geçmeyi hedefliyoruz. İYİ Parti iktidarında bunun sözünü aziz milletimize veriyoruz” dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Ordu’ya gelen İyi Parti Başkan vekili Müsavat Dervişoğlu, Ordu Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret etti. Dervişoğlu, burada basın mensuplarına gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkemiz cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşıyor diyen Dervişoğlu, “Eğitimden sağlığa, ekonomiden adalete, özgürlükten güvenliğe kadar akla gelen her alanda sorunlar yaşıyoruz. Bu durum vatandaşların sadece günlük hayatını etkilemekle kalmıyor, geleceğe yönelik umutları da maalesef yok ediyor. Bu artık bir devlet krizine dönüşmüştür. Bu sorunların en büyük nedeni ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adını verdikleri tek adam rejimidir. Bu krizden kurtulmanın yolu ise millet ve meclis iradesini güçlendirmek ve yeni tek adamların çıkmasını engellemektir. İYİ Parti olarak bizler, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e geçişi yani hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı esasına dayanan yeni bir sisteme geçmeyi hedefliyoruz. İYİ Parti iktidarında bunun sözünü aziz milletimize veriyoruz.

Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Artık hukukun ve adaletin bu ülkede tartışılabilir olmasının önünü kesmek üzere ciddi adımlar atacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Mülakat denilen ucube sistemi de ortadan kaldıracağız. Gençlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesinin önüne geçmek için gereken tedbirleri de geliştireceğiz” açıklamasında bulundu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”

Dikkat ettiyseniz hep İYİ Parti’nin iktidarından bahsediyorum diyen Dervişoğlu; “Öncelikle ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değişmesi gerektiğine vurgu yaptım. Bunu Türkiye’de dile getiren ilk kişi ise Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’dir. 2018 seçimlerinden hemen sonra 2019’un başında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mutlaka ortadan kaldırılması gerektiğini, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin bir zaruret haline geldiğini ilk o dile getirmişti” diye konuştu.

“BAŞBAKAN MERAL AKŞENER OLACAK”

Türkiye'nin gündeminde kim cumhurbaşkanı olacak ya da cumhurbaşkanı adayı olacak tartışması var diyen Dervişoğlu, “Bunun da sonucunu söyleyeyim. Millet İttifakı'nın belirlediği aday bundan sonraki seçimin akabinde Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Parlamenter ve demokratik sistem inşa edilmesi halinde de bu ülkenin yeni başbakanı Sayın Meral Akşener olacak. Bunun müjdesini kendi memleketim olan Ordu’da sizlerle paylaşmaktan şeref duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇİFTÇİMİZİN BANKA, HACİZ VE İCRA TAKİPLERİ DERHAL DURDURULACAKTIR”

Çiftçilerimizin neredeyse yarısı üretimden çekildi, çiftçilikten vazgeçti diyen Dervişoğlu; “Dolayısıyla Türkiye'yi yeniden üretebilen bir ülke haline dönüştürmek iktidarın vazifeleri arasındadır. İYİ Parti'nin iktidarında üretimin önündeki engelleri kaldırmaya yönelik doğru adımlar atılacaktır. Çiftçimize mazot, gübre ve tohum desteği verilecektir. Elektrik ve sulamada da girdi destekleri ve teşvikleri yapılması planlanmaktadır. Her sorun üzerinde büyük bir ciddiyetle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çiftçilerimize İYİ Parti iktidarında bereketli hasatlar temenni ediyorum ve buradan bir şeyin daha müjdesini vermek istiyorum. İYİ Parti iktidarında çiftçimizin banka, haciz ve icra takipleri derhal durdurulacaktır. Bunun sözünü de Ordu'dan vermiş olalım” dedi.

 

“FINDIK İÇİN STRATEJİK ÜRÜN PLANLAMASI YAPILMALI”

Türkiye’de maalesef stratejik ürün planlaması yok diyen Dervişoğlu; “Bu olmadığı için de fiyat belirlemesi durumu söz konusu olmuyor. Satın alma garantili ekim-dikim yapılması gerekiyor. Fındık üreticisi fındığını bu seneden önümüzdeki sene kaç liraya satacağını bilmek zorundadır. Benim dedem küçücük bahçelerden kaç çocuk yetiştirmiş, evlendirmiş. Şimdi o bahçeleri satsanız bir nişan bile yapamazsınız. Köylülük bitti, bu hükümetin bu ülkeye verdiği en büyük zararlardan biri de bu” dedi.

Anahtar Kelimeler : “HÜKÜMET, SİSTEMİ, DEĞİŞMELİ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız