HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Temmuz 2022 Pazar Saat: 13:30

“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Tüm deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
“ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Tüm deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu kapsamında milli bayram ilan edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 96’ncı yılı, yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kabotaj Bayramı nedeniyle Ünye’de düzenlenen törende deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakıldı. Törene, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Kaymakam Refiki Selim Eser, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk, Jandarma Komutanı Üsteğmen Muhammet Ali Gökkan, Ünye Liman Başkanı Şükrü Gülay, Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile vatandaşlar katıldı.

İrili ufaklı 10’dan fazla tekne 01 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı için Ünye İskelesi’nden demir aldı. Ünye açıklarında yavaşlayan teknede bulunan Kaymakam Işık ve Başkan Tavlı, deniz şehitleri anısına mavi sulara çelenk bıraktı.

Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, “Bugün kabotaj bayramını bir şenlik havasında kutlarken aynı zamanda deniz şehitlerimizi anıyoruz. Güzel bir etkinlik. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyor, kabotaj bayramını kutluyorum” dedi.

 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ise “01 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle tüm deniz şehitlerimizi ve rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu etkinlik çerçevesinde kabotaj bayramını şenlik havasına dönüştürürken geçtiğimiz gün başlayan Ünye Festivalimizde de kabotaj bayramını zenginleştirmek için bir etkinliğe daha birlikte imza atıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Kabotaj Bayramı’nın önemine dikkat çeken Ünye Liman Başkanı Şükrü Gülay “Türk gemilerinin Türk limanlarında serbest ticaret yapmasını garanti altına alan kanun o günden bugüne Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor. Bu kapsamda deniz şehitlerimizi de anıyoruz. Anma töreni kapsamında denize çelenk bırakıyoruz. Bu çerçevede sportif faaliyetler de hava şartlarının imkan verdiği ölçüde yapılıyor. Düzenlediğimiz törene katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız