HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ekim 2022 Pazar Saat: 13:52

CHP HEYETİNDEN SMMM ODASINA ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa AdıgüzeL, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe Ordu SMMM Odası Başkanı M. Ender Sönmez’e Hay
CHP HEYETİNDEN SMMM ODASINA ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa AdıgüzeL, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe Ordu SMMM Odası Başkanı M. Ender Sönmez’e Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundular.

Ziyaretçileri Ordu SMMM Odası Oda Başkanı M.Ender Sönmez, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, İstanbul SMMM Odası Önceki Dönem Oda Başkanı Yücel Akdemir, Oda Yöneticileri ve Meslek Mensupları Karşıladılar.

Ziyarette Ordu SMMM Odası Başkanı M. Ender Sönmez; “Günümüz hem ekonomi, hem de mesleğimiz açısından çok hareketli geçiyor.  Son dönemde   enflasyon kelimesini sıklıkla telaffuz eder olduk. Enflasyonun da etkileri ile meslek camiamız zor günler geçiriyor. Hizmet üretim giderlerimizin hızla yükselmesiyle muhasebe ücretlerimiz hızla eriyor.  Asgari ücret yeniden gündemde. Emekçilerin hakkettiği ücretler seviyesine ulaşması işverenlerin de mutabık olduğu bir husus.  Odamız olarak da tüm kamuoyuna açıklıyoruz. Asgari Ücretin ne yükseleceğinden ziyade artış uygulandıktan sonraki satın alma gücü kazanılıyor mu, bu tarafı önemli. Ücret artışların malların maliyetine direkt eklenmesi ile tekrar başa dönüyoruz. Bu nedenle iş dünyası devletimizden destek, teşvik beklemektedir.  Mali müşavirler olarak da birçok çözümlenmesi gereken beklentilerimiz vardır. Vergi yasaları yeniden tümüyle değerlendirilmeli ve günümüz koşullarına uyumlu hale gelmelidir.  Mevzuatların değişik ve karmaşık bir yapıda ortadan kaldırılmalıdır.  KDV oranımızın indirilmesi, mesleğimizin asil konusuna girmeyen beyanların bizlere sorumluluk olarak yüklenmemesi, arabuluculuk yetkisinin verilmesi, tahsilat ve tahakkuk karmaşasının giderilmesi, serbest meslek giderlerinin yeniden tanımlanması Taleplerimizin değerlendirilerek uygulamaya konması gereklidir. Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun; Sayın Başkan değerli konuklar odamızda olmaktan çok mutluyum, gecikmiş bir ziyareti kabul ettiğiniz için sayın yönetim kuruluna ve değerli başkana teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir yoğunluğun içerisindeyiz. Daha iyisiniz nasıl yapabiliriz çabası içerisindeyiz ancak Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumu, anlatıp çözüm yollarını da aktarmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin çok önemli bir dönemine tanıklık ediyoruz çok önemli bir sorumluluğumuz var. Umutluyuz çözülemeyecek hiçbir sorunumuz yok. Siz mali müşavirler piyasayı en iyi bilen, içinde bulunduğumuz durumu en iyi gören meslek grubu sizlersiniz. Zor bir süreç mükelleflerinizin içinde bulunduğu ekonomik süreç direk sizi etkiliyor. Bazen güç koşullarda bu işi yapıyorsunuz, meslek sorunlarınızla ilgili gerekli adımları atacağız. Hepimiz bir sorumluluğun içindeyiz hangi meslek grubunun içerisine bakarsak bakalım ülke kaynaklarını verimli halde kullanmalıyız ve satın alma gücümüzü arttırmalıyız. Çok teşekkür ediyorum.  dedi.

Anahtar Kelimeler : CHP, HEYETİNDEN, SMMM, ODASINA, ZİYARET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız