HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ocak 2023 Çarşamba Saat: 10:11

VALİ SONEL, ULUBEY’ DE GÖNÜLLERE DOKUNDU

Ordu Valisi Tuncay Sonel, kamu yatırımlarının son durumlarını yerinde görmek, yürütülen hizmetler, çalışmalar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi almak, temaslarda bulunmak üzere gerçekleştirdiği ilçe ziyaret programları kapsamında Ulubey il
VALİ SONEL, ULUBEY’ DE GÖNÜLLERE DOKUNDU

Ordu Valisi Tuncay Sonel, kamu yatırımlarının son durumlarını yerinde görmek, yürütülen hizmetler, çalışmalar ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi almak, temaslarda bulunmak üzere gerçekleştirdiği ilçe ziyaret programları kapsamında Ulubey ilçesine ziyarette bulundu.

Kaymakamlığı Ziyaret Etti

Ulubey ilçe ziyaret programına Kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan Vali Tuncay Sonel, Kaymakam Soner Divli’den ilçede yürütülen hizmetler, yatırımlar ve ilçenin ihtiyaçları hakkında detaylı bilgi aldı.

Ulubey Hükümet Konağı’nda yer alan Yazı İşleri, Nüfus, Tapu, Malmüdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nı da ziyaret eden Vali Sonel, buralarda çalışan personellere kolaylıklar dileğinde bulundu.    

Belediyeyi Ziyaret Etti

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan’a da bir ziyaret gerçekleştiren Vali Sonel, belediyenin çalışmaları, hizmetleri ve projeleri hakkında bilgi aldı.  

Ulubey Belediyesi’nin çalışmaları ve projeleri hakkında Vali Sonel’e bilgi veren Belediye Başkanı İsa Türkcan, “Sayın Kaymakamımızla uyum içerisinde, birlik, beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Sizlerin önderliğinde Ulubey ilçemiz altın çağını yaşıyor. Yapmış olduğumuz çalışmalarda ve projelerde sizlerden çok büyük destek görüyoruz. Ulubeyli hemşerilerimiz adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.  

Kamu Yatırımlarında İncelemede Bulundu

Vali Tuncay Sonel, Ulubey ilçe ziyareti kapsamında ilçenin Çatallı mahallesinde yapımı devam eden Ulubey Belediyesi Yeni Hizmet Binası, İlçe Müftülüğü, Diyanet Gençlik Merkezi, 4-6 Yaş Kur’an Kursu ve Kız Kur’an Kursu ile Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) inşaatlarında incelemede bulundu ve inşaatların son durumları hakkında İlçe Kaymakamı Soner Divli, Belediye Başkanı İsa Türkcan ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Tuncay Sonel, Sayacabaşı Sosyal Tesislerinde, ilçede görev yapan 41 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Toplantının başlangıcında bir konuşma yapan Vali Sonel, “Sayın Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde, Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Milletvekillerimiz, Kaymakamlarımız, kurum müdürlerimizle birlikte devletimizin şefkatini, sıcaklığını, güler yüzünü en ücra köşesindeki vatandaşımıza kadar göstermeye çalışıyoruz” dedi.

“Muhtarlarımız, Ordu Ailesi’nin En Önemli Değerlerinden Biridir”

“19 ilçemizi fırsat buldukça gezmeye, sorunlarını, sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını yerinde görmeye ve çözüm bulmaya çalışıyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Vali Sonel, “Muhtarlarımız, Ordu Ailesi’nin en önemli değerlerinden biridir. 772 muhtarımız var. Hepsi bizim için çok değerli, çok önemli. Çünkü, en uzak mahallemizde devletimizin temsilcisi sizlersiniz. Öncelikle en uzak mahallemize kadar yetimimizi, öksüzümüzü, engeli olan vatandaşımızı, şehit ailelerimizi, gazilerimizi, yöre insanımıza kadar hep birlikte onlara bu şefkatimizi göstermeye çalışacağız. Yol da yapılır, bina da yapılır, devletimiz güçlü her şey yapılır. Ama eğer en uzak bir köşedeki yetimimiz, öksüzümüz, şehit ailemiz, gazimiz veya engeli olan bir vatandaşımız unutulursa, o bizi üzer. O yüzden bu konuya hassasiyet göstermenizi istiyorum” diye konuştu.

Muhtarların sorun, sıkıntı ve taleplerini dikkatlice dinleyen Vali Sonel, bazı kurum müdürlerini telefonla arayarak, kendisine iletilen taleplerin yerine getirilmesi talimatını verdi.  

Vali Tuncay Sonel, kendisinin ve aile bireylerinin rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamayan muhtarları da cep telefonundan arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Efe Tekstil ve Orsav Savunma Sanayi İşletmelerini Ziyaret Etti

Ulubey’de faaliyet gösteren ve 250 kişiye istihdam sağlayan Efe Tekstil İşletmesini ziyaret eden Vali Sonel, işletmede incelemelerde bulunarak, işletme sahipleri Erkan ve Gökhan Çıtak’dan yapılan üretim ve istihdam konularında bilgi aldı.

Tekstil firmasının gerek ülkemiz gerekse ilimiz ekonomisine önemli bir katma değer sağladığını belirten Vali Sonel, çalışanlarına kolaylıklar diledi.

İlçenin Gündüzlü mahallesinde faaliyet gösteren ve üretim kapasitesini artırmak için yeni yatırıma başlayan Orsav Ordu Savunma Sanayi Yat. A.Ş. İşletmesini de ziyaret eden Vali Sonel, yeni yatırım ve istihdam konularında şirket yönetim kurulu başkanı Yalçın Demirel’den bilgi aldı.

Şirketin yapmakta olduğu yeni yatırımla birlikte istihdam sayısını 250’den 1.000’e çıkaracak olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Sonel, “Orsav firması, hem ülkemizin savunma sanayisine önemli katkılar sağlıyor. Hem de ilimiz ekonomisine ve istihdamına önemli ölçüde fayda sağlıyor. Buradaki yatırımını büyüten ve yöremize ilave istihdam imkanı sağlayan Yalçın Demirel beyi ve oğullarını tebrik ediyorum. Rabbim sayılarını artırsın” diye konuştu.

Esnafları Ziyaret Etti

Vali Sonel, Ulubey ilçesinde beraberinde Kaymakam Soner Divli, Belediye Başkanı İsa Türkcan ile birlikte esnafları da ziyaret ederek, hal ve hatırlarını sordu. Esnaflardan çeşitli gıda ürünleri satın alarak, beraberinde bulunanlara ve vatandaşlara ikram etti.

Vali Tuncay Sonel, esnaf ziyareti sırasında yörede yaptığı tostla meşhur olan Abdulbaki Akkuş isimli esnafın tost makinesinin başına geçerek, esnafın tarif ettiği şekilde kendi elleri ile yaptığı tostu beraberindekilere ikram etti.

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, SONEL, ULUBEY’, DE, GÖNÜLLERE, DOKUNDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız