HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Nisan 2014 Salı Saat: 11:08

40 MİLYON METREKÜP SU YERALTINDAN GELİYOR

Yerüstü su kaynaklarıyla dikkat çeken Ordu’da bulunan belediyelerin içme ve kullanma suyunu daha çok yer altından sağladığı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Belediyelerin İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi ile Dağıtılmak
40 MİLYON METREKÜP SU YERALTINDAN GELİYOR

Yerüstü su kaynaklarıyla dikkat çeken Ordu’da bulunan belediyelerin içme ve kullanma suyunu daha çok yer altından sağladığı belirlendi.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 'Belediyelerin İçme ve Kullanma Suyu Şebekesi ile Dağıtılmak Üzere Çekilen Su Miktarı’ istatistiklerine göre, Ordu’da Belediyeler sorumlu oldukları nüfusa içme sularının büyük bir bölümünü akarsu ve yer altından sağlıyor.


Ordu’nun büyükşehir olmadan önce gerçekleştirilen istatistiklere göre, Ordu’nun kullandığı içme suyu miktarı yaklaşık 40 milyon metreküp olarak belirlendi. Belediyeler sorumlu oldukları nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılamak için kaynak, gölet, akarsu ve yeraltından su temin ediyor. Buna göre, il genelinde yeraltında çekilen su miktarı 22 milyon metreküp olarak belirlenirken, gölet ve akarsulardan 17 milyon metreküp, kuyulardan ise 15 milyon metreküp su çekildiği kaydedildi.


İstatistiklere göre, en çok yeraltı suyu alarak arıtma yoluyla içme suyu sağlayan belediye Fatsa Belediyesi oldu. Fatsa Belediyesi, 6.5-7 milyon metreküp arasında yer altı suyu kullanıyor. Ünye Belediyesi ise yaklaşık 2 milyon metreküp suyu akarsulardan sağlarken, 2.2 milyon metreküp suyu ise yer altından alıyor.


Altınordu Belediyesi 5 milyon metreküp suyu Melet Irmağı’ndan sağlarken, yer altından yaklaşık 6 milyon metreküp su kullanıyor.

Anahtar Kelimeler : 40, MİLYON, METREKÜP, SU, YERALTINDAN, GELİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız