HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Mart 2024 Salı Saat: 13:41

OSB’DE 6 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Ünye Belediye Başkanı ve AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı Ünye OSB’de 35 fabrikanın kuruluşunun tamamlanmasıyla 6 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı. OSB alanında faaliyet gösteren fabrikayı ziyaret eden Başk
OSB’DE 6 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Ünye Belediye Başkanı ve AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı Ünye OSB’de 35 fabrikanın kuruluşunun tamamlanmasıyla 6 bin kişinin istihdam edileceğini açıkladı. OSB alanında faaliyet gösteren fabrikayı ziyaret eden Başkan Tavlı, “40 yıl konuşuldu ancak dönemimizde faaliyete başladı. İnşallah 2 yıl içinde 35 fabrikanın burada faaliyet göstereceği günleri de göreceğiz. Hemşehrilerimizin vereceği destekle Ünye’mizin sorunlarını önümüzdeki dönemde de çözmeye devam edeceğiz” dedi.

Ünye Belediye Başkanı ve AK Parti Ünye Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili Av. Mustafa Hamarat, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, MHP Ünye İlçe Başkanı Av. Murtaza Hacıimamoğlu, belediye meclis üyeleri ve adaylarıyla birlikte Ünye OSB’de faaliyet gösteren fabrikayı ziyaret etti. Fabrika çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan Tavlı Ünye’de son 5 yılda yapılan hizmetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Tavlı “OSB 40 Yıllık Hayalimizdi, Şimdi Fabrikalar Yükseliyor”

Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması aşamasında verilen mücadeleye dikkat çeken Başkan Tavlı, “OSB’nin maksimum 5 yıllık geçmişi var. 40 yıldır hayalimiz olan OSB’nin kurulması dönemimize ve bize nasip oldu. Şuanda OSB’de 6-7 fabrikanın inşaat çalışmaları devam ederken iki fabrika faaliyetine başladı. Bu yıl sonu itibariyle faaliyetine başlayan fabrika sayısı 6-7’yi bulacak. 2 yıl içerisinde de burada 35 fabrika hizmet vermiş olacak. Böylelikle Ünye’nin istihdamına katkı sunmuş olacak. Bu fabrikalarımız hem bölgemize ticari anlamda ekonomik katkı sunarken hem de bölgemizin madenlerinin değerlendirilmesi bakımından önem arz ediyor. OSB Ünye’de 40 yıl konuşuldu ama şükürler olsun dönemimizde kuruldu. Burada 6 bin gencimiz ve vatandaşımız iş imkanı bulacak. Nasıl ki OSB’nin kuruluşuna değerli büyüklerimizle birlikte vesile olduk, Allah’ın izni ile Ünye’nin diğer sorunlarını da aynı şekilde birlikte çözüme kavuşturacağız” dedi.

Başkan Tavlı, “Küçük Sanayi Sitesi Sorununu da Çözüyoruz”

Başkan Tavlı Ünye’nin bir diğer çözüm bekleyen sorunu olan küçük sanayi sitesi sorununun da çözüme kavuşturulması için önemli adımların atıldığına dikkat çekerek, “Çevre Bakanlığı’nda yapılması gereken 1/100.000’lik çalışmayı da 3,5 yıllık süreç içerisinde tamamladık. Şimdi küçük sanayi sitemizin de yeni yerinde kurulması çalışmalarını yürüteceğiz. Bu zamana kadar bu çalışmalar hazırlanmış olsaydı biz de onlarla zaman kaybetmeden kurulum çalışmalarını gerçekleştirmiş olurduk. 9 Bakanlık arasında adeta mekik dokuyarak oranın da sorununun çözülmesine imkan sağlamış olduk. İnşallah küçük sanayi sitesi de Ünye’nin önemli meselelerinden biri olan bu süreçte çözüme kavuşturulacak” diye konuştu.

Başkan Tavlı bu çalışmaların devam etmesi için destek beklediklerini ifade ederek şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere TBMM Başkanımız, Milletvekillerimiz olarak yerel yönetimde de Ünye’de şahsım Büyükşehir’de de Dr. M. Hilmi Güler ile beraber sizlere hizmetkar olmaya sizlerin destekleriyle devam edeceğiz.”

Milletvekili Hamarat, “Bu Takım Ruhu İle Daha Önce Çalışsaydık, Burası 10 Yıl Önce Bitmiş Olacaktı”

AK Parti ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ise seçimlere ilişkin yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Yıllardır bu alanın kurulması için verdiğimiz mücadelenin ardından bugün ziyaret etmekten dolayı mutluyuz. OSB’yi Ünye’ye nasıl yaparız düşüncesiyle gece gündüz demeden çalıştık. O zaman bu işi engelleyenler, geciktirenler başka partiden aday olarak oyları parçalamaya çalışıyorlar. Aman oylarınızı böldürmeyin. Eğer biz bu çalışma ahlakı ve takım ruhu ile daha önce çalışsaydık burası 10 yıl önce bitmiş olacaktı. Ama geçte olsa bu başarıya ulaşmış olduk. Daha da güzel yapmak için gece gündüz çalışıyoruz. Cumhur İttifakımızın arkasında durduğu Hüseyin Başkanımız çalışma ahlakına güvendiğimiz bir kardeşimiz. Yıllardır beraber çalışıyoruz. Bir sürü görevler yapmış ve hepsi şaibesiz. Bugün de Ünye gibi yerde gerçekten şaibesiz bir belediyecilik ortaya koydu. Bu vesile ile alnımızın akıyla sizlerden oy ve destek istiyoruz.”

 

Anahtar Kelimeler : OSB’DE, 6, BİN, KİŞİ, İSTİHDAM, EDİLECEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız