HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Eylül 2017 Pazartesi Saat: 09:07

“İNSANLARA MEDENİ CESARET KAZANDIRMALIYIZ”

Ordu Valisi Yavuz, İşde Kadınlar Projesinin kapanış etkinliğine katıldı. 
“İNSANLARA MEDENİ CESARET KAZANDIRMALIYIZ”

Ordu Valisi Yavuz, "İş'de Kadınlar" Projesinin kapanış etkinliğine katıldı. 

Vali Seddar Yavuz, Türkiye’de hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II Hibe Programı kapsamında yürütülen “İş’de Kadınlar Projesi"nin kapanış programına katıldı.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen programa, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra ordu İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, İl Defterdarı Kemalettin Işık, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş ve diğer protokol üyeleri ile kadın girişimciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, kadınların eğitiminin önemine değindi. Vali Yavuz, Türkiye’de hükümetin özellikle kadın istihdamına, kadına yönelik şiddete ve kadınların daha çok sosyal ve çalışma hayatına katılması için çeşitli düzenlemelere imza attığını hatırlatarak, bu düzenlemeler ile Türkiye’nin Avrupa’nın da ötesine geçtiğini ifade etti.

Kadınların en iyi eğitimi alması gerektiğinin altını çizen Vali Yavuz, “Türkiye’de, kadınların eğitim süreçlerinin dışında kalmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi, kültürel birikimimizdir. Yani yanlış olan bir takım örf ve adetlerimizdir. Dolayısıyla bu tür yaklaşımların tamamının dışına çıkmamız gerekiyor. Biz bu ülkede yaşayan 80 milyon insanı kucaklamalıyız, 80 milyon insanı aynı gözle görmeliyiz. Mezhebi, inancı, etnik kökeni bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz sadece vatandaşlarımızı onurlu birer birey olarak bu toplumda yaşatmalıyız” dedi.

 “İNSANLARA MEDENİ CESARET KAZANDIRMALIYIZ”

Vali Yavuz, konuşmasının devamında, insanlara medeni cesaretin kazandırılması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İnsanların eğer yetenekleri, becerileri yeterliyse, ama girişimcilik ruhu yoksa, yine istediğinizi elde etmeniz mümkün değil. Dolayısıyla insanlara medeni cesaret kazandırmalıyız.”   

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin de, TSO olarak son dört yılda 12 milyon TL’lik projelere imza attıklarını dile getirdi.

Şahin, bu projeler haricinde 3 Milyon Dolarlık bir projenin de hayata geçirileceğini ifade ederek, “Zaten proje konusunda elimizden geldiğince daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. 5 yıl önce proje ekibimizi kurduk. Şuana kadar 12 milyon TL’lik proje hayata geçirdik. Projelerin yanı sıra, fındık ve balda da çeşitli çalışmalar yaptık. Oda binamızı yenileyerek Ordu Ticaret Borsası’nın belki de 150 senelik bina sorununu çözmüş olduk” diye konuştu.

Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun ise, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek “Bu ülkede kadınların çalışması lazım. Bu projede bunun bir parçası. Böyle bir projeye, kadın istihdamına ve kadın girişimciliğini içeren her türlü projeye ortak olmaktan son derece mutluyuz ve gururluyuz” dedi.

Toplantıda Proje Koordinatörü Özge Atakan, “İş’de Kadınlar Projesi” ile ilgili, Gıda Mühendisi Çikolata Eğitmeni Sevim Dervişoğlu ise, proje kapsamında kadınlara yönelik verilen çikolata eğitimleri hakkında bilgiler verdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu Ticaret Borsası, Fatsa ve Ünye Ticaret ve Sanayi Odaları, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, Ordu Genç İnovatif Girişimciler Derneği’nin ortaklık ettiği projede, 25-50 yaş aralığındaki kadınlar başta olmak üzere, işsiz bireylerin başarılı bir şekilde topluma entegrasyonu ve iş gücüne katılımları için temel oluşturan beceri ve yetkinliklerinin kazandırılması ve geliştirilmesine katkı sağlandı. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız