HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Ekim 2017 Salı Saat: 09:11

ODÜ, BİLİMSEL ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLIYOR

   
ODÜ, BİLİMSEL ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLIYOR

 

 

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde yakın zamanda açılacak olan Emin Çetinceviz Merkezi Kütüphane binasında incelemelerde bulundu.

Ordu Üniversitesi ile Onur Taahhüt Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. firma sahipleri Onur Çetinceviz ve İhsan Çetinceviz arasında 2015 yılında imzalanan protokol çerçevesinde yapımına başlanılan ve peyzaj çalışmaları tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi yakın zamanda açılacak. Yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan kütüphane binasında 182 metrekare güncel süreli yayınlar salonunu, 350 metrekare dijital kütüphane salonu, 120 metrekare yazma eserler bölümü, 765 metrekare konulu kitap salonu ve 250 metrekare açık kafeterya salonu bulunmaktadır.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı idari birimleri ile bireysel- grup çalışma salonları ve ofislerinin yer aldığı kütüphane binasında Üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerinin bilgiye hızlı erişebildikleri ve öğrencilerin birbirleriyle daha fazla etkileşim içinde oldukları birimler yer almaktadır. Ordu Üniversitesi akademik personeli ve öğrencileri, kütüphanenin elektronik bilgi kaynaklarına uzaktan da erişim sağlayabilmekte ve literatür tarayabilmektedirler.

Kütüphanede, kullanıcıların kendi bilgisayarlarıyla internete bağlanmalarını sağlayan kablosuz ağ sisteminin yanı sıra kullanımına açık 56 adet bilgisayarın bulunduğu dijital kütüphane salonu bulunmaktadır. Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi birim kütüphaneleriyle birlikte, Library of Congress Sınıflama Sistemine göre sınıflandırması yapılmış, toplam 57 bin 043 basılı eser, yaklaşık 200 bin elektronik kitap, 32 bin 445 elektronik süreli yayın ve 12 adet veri tabanı ile hizmet verecektir.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz kütüphanesinin zenginliği hem bilimsel çalışmalar yürüten araştırmacılara sunduğu imkânlar bakımından hem de lisans, yüksek lisans, doktora eğitimi alan öğrencilere kolaylık sağlamaktadır. Ordu Üniversitesi yönetimi olarak bu zenginliği artırmaya yönelik çalışmalara hız kesmeden devam etmekteyiz. Üniversitemizin gelişimine yönelik her çalışmada olduğu gibi kütüphanenin büyütülmesine dair çalışmalarımızı da tek yönlü sürdürmemekteyiz; bir taraftan kütüphanemizi zenginleştirmekte, diğer taraftan Üniversitemize her ayrıntının düşünüldüğü yeni bir kütüphane binası kazandırmaktayız. Merkezi kütüphane binası geleneksel kütüphanelerden farklı olarak son derece modern ve her türlü teknolojik imkanı içerisinde barındırmasının yanı sıra teknik özellikleri ve görselliği ile akademisyen ve öğrencilerimizin kütüphaneyi daha sık kullanmasına yönelik tasarlanmıştır. Her türlü mimari detayın düşünüldüğü kütüphanemiz Üniversitemizin birikimini ve entelektüel yapısını en iyi şekilde yansıtacaktır. Bu vesile ile yakın zaman içerisinde açılışını planladığımız bu binanın yapımını üstlenerek Üniversitemize katkı sunan Çetinceviz ailesine kurumum adına teşekkür ediyorum. Varlığını yüzlerce yıl devam ettirecek olan kurumumuzun bu güzide birimi Çetinceviz ailesinin ismi ile yaşayacaktır.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : ODÜ, BİLİMSEL, ÇALIŞMALARA, KATKI, SAĞLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız