HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ekim 2017 Salı Saat: 08:20

CUMHURİYET RESEPSİYONU YAPILDI

 
CUMHURİYET RESEPSİYONU YAPILDI

 

 

 

 

 

Cumhuriyet’in 94. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde yapıldı.

 

Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, bayraklarla ve kırmızı beyaz balonlarla süslenen Ordu Kültür Sanat Merkezi giriş salonunda Cumhuriyet Resepsiyonuna katılan davetlileri kapıda karşıladı.

 

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un  ev sahipliğini yaptığı Cumhuriyet Resepsiyonuna, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı Av.Murat Poyraz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe Kaymakamları, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Cumhuriyet Resepsiyonuna katılan konuklara hitaben bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Aziz milletimiz için büyük önem taşıyan, bir zilletten kurtuluş, bir kıyam ve direniş olan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş yıldönümünde davetimize icabet ederek, nezaket göstermeniz vesilesi ile hepinize hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

 

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, son yüzyıldır hiç eşine rastlanmamış bir kuşatma ve tehditle karşı karşıyadır” diyen Vali Yavuz, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ya büzülecek, ya da genişleyecektir. Bunu belirleyecek olan bizleriz. Yani Aziz Türk Milletidir. Aziz Türk Milleti, 1071’de, 1453’te ve 1915’teki ruhla, birlik ve beraberlik içinde hareket ederse, bütün tehdit ve tehlikeleri bertaraf eder. Yok eğer, ideolojilerimize, önyargılarımıza esir olur, tarihte olduğu gibi birbirimize düşersek, korkarım ki, acılı ve sancılı günler bizi bekler. O yüzden, bugün bir kez daha bütün cihana dimdik duran, cihat ruhuyla ve iman kuvvetiyle bu toprakları savunan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, onun silah arkadaşlarına, şehitlerimize, kahraman gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı bir kez daha ifade ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.

 

Vali Yavuz, ”Bugün, bize düşen görev, dünden ders almaktır. Eğer biz, 1915’deki 250 bin şehidi niye vermiş olduğumuzu sorgulamış olsaydık, bugün daha iyi yerde olurduk. Eğer biz, Balkanlarda yaşadığımız ordunun içindeki nifakları iyi değerlendirmiş olsaydık, bugün daha az riskle karşılaşırdık. Dün yaşanmışlar sadece tarih değildir. Tarih, roman diye okutulmaz. Tarihten ders alınsın diye okuturuz. Neden, niçin sorularını sorarız. Tarih tekerrür eder mi? Çoğu zaman tarihin, koşullar aynı olmadığı için tekerrür etmediğini söyleyebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini, FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKPC, PYD ve YPG gibi terör örgütleri üzerinden yürüttükleri vekalet savaşları ile terbiye etmek isteyen küresel güçler, tarihte hep dersini almıştır. Yine derslerini alacaklardır” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Daha sonra,  ayyıldızlı Türk Bayrağı ile bezenen ve üzerinde ’29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun’ yazılı pasta, Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz tarafından kesildi.

 

Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nin üst fuaye salonunda verilen kokteylde, davetlilerinin bulunduğu masaları ayrı ayrı ziyaret ederek, resepsiyona katılan davetlilerle kısa sohbetlerde bulundular ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Anahtar Kelimeler : CUMHURİYET, RESEPSİYONU, YAPILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız