HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Aralık 2017 Salı Saat: 07:56

ZEHİR SOLUYORUZ!

Ordu’da son günlerde yaşanan olumsuz kış şartları hava kirliliğine neden oluyor. Ordu’nun Altınordu ilçe merkezinde özellikle günün ilk saatlerinde ve akşam saatlerinde oluşan duman birikintilerinin bulut olmadığı ortaya çıktı. Bu
ZEHİR SOLUYORUZ!

Ordu’da son günlerde yaşanan olumsuz kış şartları hava kirliliğine neden oluyor. Ordu’nun Altınordu ilçe merkezinde özellikle günün ilk saatlerinde ve akşam saatlerinde oluşan duman birikintilerinin bulut olmadığı ortaya çıktı.

Bulutların altında biriken kara duman katmanlarının hava kirliliğinin göstergesi olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bugünlerde bacalardan çıkan dumanların normal yakacak dumanına benzemediğine dikkat çekerek, Ordu’da ucuz, kalitesiz ve kalorisi çok düşük yakıt kullanıldığını dile getirdiler.

Vatandaşlar ayrıca bazı sitelerde de kalorifer kullanıldığı için buralarda da maliyeti ucuz akaryakıt tüketimi yapıldığından hava kirliliğinin de önüne geçilemediğini ifade ettiler.

Özellikle Kasım ve Aralık ayında başlayan bu tehdidin Ocak, Şubat ve Mart aylarında daha da artmaması için ilgili kurumların bir an önce harekete geçmesi gerektiğini de savunan vatandaşlar; “Şu an gökyüzünde gördüğünüz karabulutların normal bulut olmadığına hepimiz tanık olmaktayız. Bacalardan çıkan zifir ve kara dumanlar bulutların altına kümeleniyor. Böylece oksijen yerine zehir solumuş oluyoruz. Yani bu aylarda artık resmen zehir solumaya başladık.

Bu yüzden konuyla ilgili bütün kurum ve kuruluşların denetimlerini sıklaştırarak zehrin önüne geçmelerini bekliyoruz. Bunun yanı sıra yapılan ölçümlerinde haftalık veya aylık kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz. Aldığımız bilgilere göre Orta Karadeniz’de hava kirliliğinde yine ilk sıralardayız. Bu sorunu bir an önce çözmelerini bekliyoruz” diyerek tepkilerini ortaya koydular. (Haber: Mehmet KESKİN)

 

Anahtar Kelimeler : ZEHİR, SOLUYORUZ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız