HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2018 Perşembe Saat: 07:41

ÜRETİCİ, TMO’YU BEKLİYOR

Sezon öncesi 10 liralık fiyat açıklayarak fındık alımlarına başlayan TMO’nun, alımları durdurması ve henüz alımlara başlaması üreticiler tarafından tepki ile karşılanıyor.
ÜRETİCİ, TMO’YU BEKLİYOR

Sezon öncesi 10 liralık fiyat açıklayarak fındık alımlarına başlayan TMO’nun, alımları durdurması ve henüz alımlara başlaması üreticiler tarafından tepki ile karşılanıyor.

TMO’nun bakım gerekçesiyle fındık alımına ara vermesini değerlendiren fındık üreticileri fiyatların serbest piyasada yükselmemesi nedeniyle ürünlerini TMO’ya vermek istediklerini ancak, kurumun bakım gerekçesiyle fındık alımına ara vermesinin kendilerini mağdur ettiklerini dile getirdiler.

En son 2009 yılında piyasayı dengelemek ve fındık fiyatının düşüşünü engellemek üzere alım yapan TMO’nun hem mayıs ayında 10 liradan fındık alacağını açıklaması ve yeni sezon fındığı da yine 10 liradan alacağını açıklaması tüm üreticileri mağdur ederken, alımları durdurması da üreticiye ayrı bir darbe daha vurdu.

TMO, depoların bakımı gerekçesiyle 20 gün alıma ara verdi diyorlar ama bu bakım ne kadar sürer ya da biter mi belirsiz diyen üreticiler, biran önce kurumun alımlara yeniden başlamasını istediler.

Bu arada Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, TMO’nun alımlara 20 gün ara verdiğini ve alımların tekrar devam edeceğini söyledi.

TMO’nun alımları konusunda üreticileri sürekli bilgilendiriyoruz diyen Soydan, Her konuyu da takip ettiklerini ifade etti.

Öte yandan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) bu güne kadar üreticiden 140 bin ton fındık aldığı öğrenildi.

Diğer taraftan uzun zamandır fiyat artışının olmadığı serbest piyasada fındık fiyatı yine 8.50 TL’den işlem gördü. (Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU)

Anahtar Kelimeler : ÜRETİCİ, TMO’YU, BEKLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız