HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Ocak 2018 Perşembe Saat: 07:45

REKTÖR YARILGAÇ YÖK TOPLANTISINA KATILDI

ODÜ Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç YÖK tarafından düzenlenen Türkiye Yükseköğretim Sisteminin uluslararası arenada mevcut durumunun değerlendirildiği ve geleceğe yönelik planlamaların ele alındığı "Küresel Rekabet Ortamında M
REKTÖR YARILGAÇ YÖK TOPLANTISINA KATILDI

 

ODÜ Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç YÖK tarafından düzenlenen Türkiye Yükseköğretim Sisteminin uluslararası arenada mevcut durumunun değerlendirildiği ve geleceğe yönelik planlamaların ele alındığı "Küresel Rekabet Ortamında Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Toplantısı" na katıldı.

İlk kez sahiplerini bulacak olan eşdeğer veya ayrı 24 alanda uluslararası rekabet edilebilirliği değerlendirilen 10 üniversiteye verilen "Alan Odaklı Başarı Ödülleri"nin açıklandığı toplantıya YÖK Üyeleri, Türkiye'deki üniversitelerin rektörleri ve yurtdışındaki bazı üniversitelerden yöneticiler ile Quacquarelli Symonds (QS) ve University Ranking by Academic Performance (URAP) yetkilileri katıldı.

Üniversitelerin uluslararası alanda rekabet edebildiği alanların tespitine yönelik QS yetkilileri ile yapılan çalışmanın neticelerinin değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç Bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma sürecini 5 üniversite ile sınırlandırmak istemediklerini belirterek 2006'dan sonra kurulan bütün üniversiteler ile ilgili yeni bir faza geçeceklerini bu konuda Kalkınma Bakanı ile de bir görüşme yaptıklarını kaydetti. Her üniversite rektörünün sıralamalarda üst sıralarda yer alabilmek için çaba harcadığını dile getiren Başkan Saraç, bu durumun bazı şartlarla da yakından ilişkili olduğunu ifade etti. Bunun bir süreç olduğunu vurgulayan Saraç, "Bu süreçte tüm üniversite rektörlerine, başarılı olma yolunda öğrencilerini iyi yetiştirme yolunda topluma katkı sağlama yolunda, üst düzey araştırmalar yapma yolunda çalışmaları için her birine teşekkür ediyorum." dedi. YÖK Başkanı Saraç, bunun yanında lokal olarak bakılan ve üniversitelerin rekabet ettiği alanlarda daha fazla başarılarının görünmesinin ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. Açılış konuşmasının ardından program, Türk Yükseköğretim Sistemi'nin mevcut durumu ile küresel ortamda bulunduğu konum hakkında yapılacak sunumlara geçildi.

YÖK tarafından, QS (Quacquarelli Symonds) yetkililerinden istenen Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası düzeyde rekabet edebildiği alanların tespitine yönelik çalışma sonrası 46 alandan Türkiye'deki üniversitelerin çıktılarını değerlendirdi ve uluslararası düzeyde rekabet edebildiği 24 alan tespit etti. Buna göre, belirlenen 10 üniversitenin 24 alanda dünya üniversiteleri ile rekabet ettiği ortaya çıktı.

Bu kapsamda Başkan Saraç, çeşitli akademik kriterlere göre üniversite sıralamaları yapan QS 'in yaptığı çalışmaya göre, dünyada araştırma ve tanınırlık açısından öne çıkan 1000 üniversite arasında ilk 400'e giren 10 Türk üniversitelerinin rektörlerine "Alan Odaklı Başarı Ödülleri”ni takdim etti.

 

Anahtar Kelimeler : REKTÖR, YARILGAÇ, YÖK, TOPLANTISINA, KATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız