HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Ocak 2018 Cumartesi Saat: 09:25

HİZMET KAPASİTESİ ARTACAK

Temel stratejisi, Ordu ili başta olmak üzere bölgesinde ağız ve diş sağlığı konusunda öncü ve geliştirici rol üstlenmek olan ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi, gerçekleştirdiği çalışmalar ile bölgesinde sağlık üssü olarak hizmet ver
HİZMET KAPASİTESİ ARTACAK

 

Temel stratejisi, Ordu ili başta olmak üzere bölgesinde ağız ve diş sağlığı konusunda öncü ve geliştirici rol üstlenmek olan ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi, gerçekleştirdiği çalışmalar ile bölgesinde sağlık üssü olarak hizmet vermeye devam ediyor.

2017 Yılında 73 Bin 794 Vatandaşa Hizmet

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi, Diş Hastalıkları Tedavisi, Endodonti, Ortodonti, Pedodonti, Periodontoloji ve Protetik Diş Tedavisi anabilim dalları ile kamu sağlığının korunması ve iyileştirilmesi noktalarında tetkik, tedavi ve ameliyatlar gerçekleştiren ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi, geride bıraktığımız 2017 yılı içerisinde Ordu ve çevre illerden toplam 73 bin 794 vatandaşa hizmet sunmuştur.  30 bin 963 kişiye tetkik uygulanan Diş Hekimliği Fakültesinde, toplam 3 bin 959 hasta da ameliyat edilmiştir.

Ağız Diş ve Çene Cerrahisi anabilim dalında 11, Ağız Diş ve Çene Radyolojisinde 5, Diş Hastalıkları Tedavisinde 10,  Endodontide 12, Ortodontide 15, Pedodontide 13, Periodontolojide 14, Protetik Diş Tedavisi anabilim dalında ise 11 akademik personel ile hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesinde toplam 91 öğretim elemanı çalışmalarına devam etmektedir. 296 öğrencisiyle yüzde yüz doluluk oranı ile eğitim ve öğretime devam eden Diş Hekimliği Fakültesinde eğitim ve sağlık laboratuvarlarında uygulanan çalışmalarla pratik ile teoriyi birleştiren, öğretim elemanları ile birlikte çalışarak usta- çırak ilişkisi çerçevesinde ve birçok hasta üzerinde gözlem yapabilme imkanına sahip deneyim sahibi geleceğin diş hekimleri yetiştiriliyor.

Yapımına Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde Tıp Fakültesi karşısında devam edilen Diş Hekimliği Fakülte Binası, tamamlandığında toplam 10 adet laboratuvara, 10 adet röntgen odasına, 8 adet polikliniğe, 2 adet lokal ameliyathaneye, 1 adet genel ameliyathaneye,  1 adet 80 kişilik seminer salonuna ve 5 adet 80 kişilik öğrenci amfisine, 1 adet kütüphaneye ve 1 adet de bilgisayar laboratuvarına sahip olacak.

15 bin metrekare kapalı alan üzerine 6 blok olarak tasarlanarak vatandaş sağlığına daha geniş bir çerçevede hizmet sunarak kapasitesini arttırmayı hedefleyen yeni fakülte binasının zemin katının duvarları, antibakteriyel boya ve pvc kaplamasının gerçekleştirilmesiyle özel sterilizasyon bölümüne sahip olacak. Yine bu katta 2 adet laboratuvar, 8 adet röntgen odası, 2 adet poliklinik, 1 adet kafeterya,  16 adet öğretim görevlisi odası, 1 adet tomografi ve görüntüleme merkezi yer alacak. Binanın birinci katında antibakteriyel boya ve pvc uygulaması yapılarak 7 adet laboratuvar, 2 adet poliklinik,  1 adet lokal ameliyathane, 16 adet öğretim görevlisi ve 7 adet de idari personel odası yer alacak.

Radyasyon Emilimi için Kurşun ve Akustik için de Akustik Alçıpan Asma Tavan

1 adet kütüphanenin, 2 adet polikliniğin, 2 adet röntgen odasının, 1 adet 80 kişilik seminer salonunun,  5 adet 80 kişilik öğrenci amfisinin, 6 oda kapasiteli dekanlık bölümünün ve 16 adet öğretim görevlisi odasının yer aldığı ikinci katın röntgen alanlarının duvarları, kurşunla kaplanarak radyasyonun emilimi sağlanacak ayrıca seminer salonunda da akustiği sağlamak amacıyla akustik alçıpan asma tavan uygulaması yapılacak. 2 adet hasta yatak odasının, 2 adet polikliniğin, 1 adet lokal 1 adet de genel ameliyathanenin, 1 adet steril bölümünün son teknolojik imkanlarla donatılacağı 3’ncü katta ise 16 adet öğretim görevlisi odası ve 1 adet de kafeterya bulunacak.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi olarak içinde bulunduğumuz toplumun yaşam kalitesinin artmasına katkı sağmak amacıyla yürüttüğümüz bilimsel nitelikli çalışmalarımızı her alanda sürdürmekteyiz. Misyonumuz doğrultusunda sağlıktan spora, ziraattan sanata yani birçok alanda akademisyenlerimiz ile kayda değer çalışmalar gerçekleştirmekte, ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik projelere imza atmaktayız. Bu bağlamda Diş Fakültemiz, bulunduğu bölge ve bu bölgede yaşayanlar için değer oluşturma hedefiyle gerçekleştirdiği sağlık hizmetlerine devam etmektedir. Yeni hizmet binamızın da faaliyete geçmesiyle birlikte en gelişmiş yöntem ve tekniklerin ışığında bölge insanının ağız ve diş sağlığı gereksinimlerini karşılamaya, hasta haklarına saygılı, sorumluluk sahibi diş hekimleri, uzmanlar ve akademisyenler yetiştirmeye ayrıca toplumun ağız ve diş sağlığının korunması, tedavisi için gerekli tüm faaliyetleri en üst düzeyde yürütmeyi sürdüreceğiz. Bölge halkına sundukları hizmetlerinden dolayı Fakültemizin akademik ve idari personeline teşekkür eder, yeni hizmet binamızın şimdiden tüm Ordu halkına ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : HİZMET, KAPASİTESİ, ARTACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız