HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Şubat 2018 Cuma Saat: 08:28

ARICILARA ‘POLEN TOPLAMA TUZAĞI’ DESTEĞİ

Ordu Valisi Seddar Yavuz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Ordu İli Polen Üretimi Yaygınlaştırma Projesi kapsamında, 150 arıcıya 10ar adet polen toplama tuzağı dağıtım törenine katıldı.
ARICILARA ‘POLEN TOPLAMA TUZAĞI’ DESTEĞİ

Ordu Valisi Seddar Yavuz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün "Ordu İli Polen Üretimi Yaygınlaştırma Projesi" kapsamında, 150 arıcıya 10'ar adet polen toplama tuzağı dağıtım törenine katıldı.

Tarım il Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan törene Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Tarım İl Müdürü, kurum müdürleri basın mensupları ve çok sayıda üretici katıldı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz törende yaptığı konuşmada; Hepinizin bildiği gibi ilimiz arıcılık konusunda Türkiye’de önde gelen illerden bir tanesi yaklaşık 16 bin 800 ton bal üretimine sahibiz. Tabi ki üretimi ve arıcılık dediğimizde burada özellikle hükümetimizin teşviklerini desteklerini ifade etmek istiyorum. Bu vesile ile Sayın Cumhurbaşkanımıza hükümetimize tarım bakanımıza yerelde de burada devamı olan kuruluşlara da çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Hepinizin bildiği gibi arıcılık denilince akla ilk bal geliyor tabi ki de en önemlisi bal bunun dışında polen gibi arı sütü gibi yan ürünlerde var. Dolayısıyla bunların teşvik edilmesi valiliğimizin hedefleri arasında yer alıyor” dedi.

Arım balım peteğim projesi kapsamında Ordu’ya yapılan yatırımlardan da bahseden Vali Yavuz; “Arım balım peteğim projesiyle birlikte yaklaşık 10 milyon euroluk bir hibe şu anda tesisimizi kurmuş şirketimizi faal hale getirmiş bulunuyoruz. Özellikle burada markalaşan balımızın daha fazla değer ve fiyata satılacağını karlılığımızın artacağını da ifade etmek istiyorum. İnşallah bu şirketle birlikte başta atık şeker gibi birçok spekülasyona sebep olan baldaki katkı maddeleri dahil olmak üzere dünyanın en önemli laboratuvarını da kurmuş olduk. Ayrıca proje kapsamında bir takım alımlar yapacağız bu alımlarda da istediğimiz şey şu burası sizin alın terinizi en iyi şekilde yansıtacak hedefleyecek bir yapı öngörüyoruz” diye konuştu.

Ordu ilinde yaptığımız birçok çalışma yaptıklarını ve hatta arıcılık sektörüne yeni arıcılar kazandırmak için arıcılık eğitimi verildiğini ifade eden Vali Yavuz daha sonra şunları söyledi:  “Bunun dışında koloni başına teşviklerimiz var. Yaklaşık 5 buçuk milyon civarında da kaynak aktardık. Genç çiftçi kapsamında 32 arıcımıza 30 ‘ar bin lira hibe verdik. Kısacası biz hükümet ve devlet olarak her alanda vatandaşımızın yanındayız. Biz artık devleti yeniden kodladık devlet vatandaşın emrindedir patron sizsiniz bizler çalışan.”

 Bu arada yapılan törenin ardından proje kapsamında 150 arıcıya 10'ar adet polen toplama tuzağı verildi. (Haber: Semra GENÇOSMANOĞLU)

 

Anahtar Kelimeler : ARICILARA, ‘POLEN, TOPLAMA, TUZAĞI’, DESTEĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız