HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Şubat 2018 Çarşamba Saat: 10:05

“ ÜNİVERSİTELER DEĞİŞMEYİ GELİŞMEYİ TEMSİL EDER”

Ordu Kadın Güçlendirme Derneği Başkanı Mihriban Yuva ve Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Tuğba Kontaş, makamında ziyaret ettikleri Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a “1 Türkiye Hayali” projesi hakkında bilgi vererek çalışma rapor
“ ÜNİVERSİTELER DEĞİŞMEYİ GELİŞMEYİ TEMSİL EDER”

Ordu Kadın Güçlendirme Derneği Başkanı Mihriban Yuva ve Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Tuğba Kontaş, makamında ziyaret ettikleri Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a “1 Türkiye Hayali” projesi hakkında bilgi vererek çalışma raporunu sundular.

Özgürlük, eşitlik, adalet ve barışın garanti altına alınması için sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan Denge ve Denetleme Ağı tarafından gerçekleştirilen “1 Türkiye Hayali” projesi kapsamında Ordu’da iki ayrı oturumda odak grup çalışması gerçekleştirdiklerini belirten dernek üyeleri, proje ve derneğin çalışmaları hakkında Rektör Yarılgaç’a bilgi verdiler.

Projenin Türkiye genelinde sürdürülen bir çalışma olduğunu ifade eden Ordu Kadın Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Kontaş, “Proje, Denge ve Denetleme Ağı şemsiyesi altındaki Tüm İletişim ve Medya Federasyonu tarafından organize edilen bir proje. Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir araya gelen 515 katılımcı, ‘2030’da Nasıl bir Türkiye Hayaliniz Olur?’ sorusunu cevaplandırdı. Bu hayalleri de hazırladığımız ‘Hayal Gazetesi’ ile somutlaştırdık. Aslında proje ile Türkiye’de insanların ortak bir hayal kurup kuramayacaklarını öğrenmek istedik. Gördük ki, daha güçlü bir Türkiye, işsizliğin azaltılması, istihdamın artırılması, daha iyi bir eğitim, uzay araştırmaları yapan bir Türkiye gibi farklı ve çok güzel hayaller ortaya çıktı. Sayın Rektörümüzü de ziyaret ederek hem proje hem de derneğimizin diğer çalışmaları hakkında bilgi verdik.” dedi.

Ordu Kadın Güçlendirme Derneği’nin kadının toplumdaki konumunu güçlendiren çalışmalarla adından söz ettirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, “Üniversiteler, değişmeyi ve gelişmeyi temsil ettiği için bilimde, fikirde, tefekkürde, yorumda, keşifte, uygulamada daima yeni ve özgün olan unsurlar ortaya koymaktadır. Bu misyonla hareket ederek yürüttüğü bilimsel çalışmaların yanı sıra içinde bulunduğu coğrafyanın ve toplumun temel sorunlarına çözümler üreten üniversiteler, toplumsal mutabakatın sağlanarak ülke insanlarının refah ve yaşam standartlarının yükseltilmesinde katkı sahibi olacaktır. Bütün kamu kuruluşlarımız ve özel kuruluşlar, ülkenin ekonomik ve sosyal yapısındaki aksak yönlerinin tespit edilerek mevcut sorunların aşılmasına sağlayacağı katkılarla vatandaşlarımızın ortak bir hayalde buluşmasına zemin hazırlayacaktır. Milletimizin gelecek yıllarda da ortak hedeflerde buluşarak iktisadî, sosyal ve bilimsel sorunlarına yönelik cevapları ortak akılla araması ve çözümleri de bu metotla üretmesi ülkemizin her dönemde kalkınmasına vesile olacaktır. Bu kapsamda ‘1 Türkiye Hayali’ projesini yürüten Ordu Kadın Güçlendirme Derneği Başkanı Mihriban Yuva ve Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Tuğba Kontaş’a çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız