HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Mart 2018 Cumartesi Saat: 09:24

“Bilim ve teknolojiyi kullanmalıyız”

13 -18 Mart günleri arasında kutlanan  “Bilim ve Teknoloji Haftası” nedeniyle açıklamalarda bulunan Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği  İl Başkanı Musa Kıranlı, “Gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak, kaliteli yaşa
“Bilim ve teknolojiyi kullanmalıyız”

13 -18 Mart günleri arasında kutlanan  “Bilim ve Teknoloji Haftası” nedeniyle açıklamalarda bulunan Türkiye Teknikerler Birliği Ordu İl Temsilciliği  İl Başkanı Musa Kıranlı, “Gelişmiş ülkelerin seviyesine ulaşmak, kaliteli yaşam standartlarına sahip olabilmek için Bilim ve teknolojiyi kullanmalıyız” dedi.

Ülkelerin gelişiminde, bilimsel çalışmaların ve teknoloji arzının artırılması son derece önemli olup gelişmekte olan ülkelerin bilim ve teknoloji politikalarına odaklanması ve yeni teknolojilerinin gelişimi için uygun koşulları sağlaması önem taşımaktadır diyen Kıranlı şunları söyledi:  “Bilim ve teknolojide ilerlemek demek koskocaman holdinglerin utanç verici bir şekilde yaptığı gibi dışarıda (özellikle Çin’de) üretilen cihazları satacak mağaza zincirleri kurmaktan ibaret değildir. Yabancı yatırımcı çekeceğiz diye yabancı şirketlerin ülkelerin bizlere vermedikleri teknoloji ile sadece ucuz işgücümüz ile montajcıları olmak ise hiç değildir. Bilim ve Teknoloji de geri kalan toplumların çok kısa süreler zarfında bu konularda ilerlemiş medeniyetler ve ülkeler karşısında bir nevi sömürge durumuna düşecek olduklarını söylemek için kahin ve ya çok zeki olmaya gerek yoktur. Bilim sadece pozitif bilimler kabul edilen fizik, kimya, biyoloji vs. gibi dallar dışında ülke yönetimleri, ülke ekonomi yönetimleri gibi birebir insan hayatını ilgilendiren her türlü kanala, olguya ve de konuya girmiş bulunmaktadır.

Bugün; İçerde dışarda tüm terör örgütlerine karşın kim ne derse desin Ülkemiz, Cumhuriyet döneminden başlayan ve bugün de dünya ülkeler arasında bilim ve teknoloji üretiminde odak noktası haline gelmiş, bilim ve teknolojiyi etkin bir araç olarak kullanan, bilgiye dayalı karar alma süreçleriyle daha fazla değer üreten, küresel rekabette başarılı ve refah düzeyi yüksek bir ülke olma yolundadır. Bu nedenle bazı Ülkelerin tepkileriyle karşı karşıyayız. Kimse heveslenmesin, söz konusu vatan olduğunda Türk milleti dün olduğu gibi bugünde birlikte birbirine bağlı olarak tüm şer odaklı güçlere karşı ortak duruşunu göstermiş, canını ortaya koymuştur.

Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir. ilim ve fennin dışında yol gösterici aramak gaflettir, cahilliktir, doğru yoldan sapmaktır. Yalnız ilmin ve fennin, yaşadığımız her dakikadaki safhalarının gelişimini anlamak ve ilerlemeleri zamanında takip etmek şarttır. Bin, iki bin, binlerce yıl önceki ilim ve fen lisanının koyduğu kuralları, şu kadar bin yıl sonra bugün aynen uygulamaya kalkışmak elbette ilim ve fennin içinde bulunmak değildir. Diyerek bizlere geçmişten günümüze yarınlarımıza ışık tutan M.Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm vatan şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Diyor, Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğini haiz nesiller yetiştirmek amaçlı kutlanmakta olan Bilim ve Teknoloji haftasını kutluyoruz. Ülkemiz geleceğinde yerinde sağlam adımlar ile gelişmiş Avrupa ülkeleri sıralamasındaki yerini alacağından teknikerler birliği ve milletimiz olarak şüphemizin yoktur.”

Tekniker ve teknisyenlerin teknoloji ve bilimin ara elemanı olmadığını, aranan ana elemanları ve vazgeçilmezleri olduğunu belirten Kıranlı, “Bilimsel ve teknolojik gelişmelere ayak uyduran ve aldığı eğitimlerle bu konularda öne çıkan bireylerden oluşan ülkeler öne çıkmaktadır. Bu nedenle teknoloji kullanım kültürünü anahtar yetkinlik kabul eden bir mesleki teknik eğitim sistemi, Türkiye’nin atılım stratejisinin en önemli parçalarından birisi olarak değerlendirilmeli ve düşünülmelidir.   Nitelikli elemanların olduğu toplumlarda ulaşılmayacak hedef, aşılmayacak sorun yoktur. Türkiye’nin yüksek öğrenimli teknik eleman potansiyeli harekete geçirildiğinde hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Ülkemiz bulunduğu yerden daha yukarı seviyelere çıkacaktır. Bu hedeflere ulaşılması, bilimsel düşünme yeteneğini haiz nesillerin yetiştirilmesi ve eğitim seviyesinin yükseltilmesiyle mümkündür. Mesleki ve Teknik Eğitime önem verilmelidir. Mezunların istihdam edilmesi sağlanmalıdır.

 

Meslek Yüksek Okullarından mezun olan arkadaşlarımıza, çalışma-üretme, mesleklerini yerine getirme, insanlığa teknolojiye hizmet verilmesinin önündeki engeller kaldırılmalıdır.

Bugün Türkiye de farklı branşlarda 2 yıl üniversite teknik eğitim alarak ülkemizin değişik bölgelerinde, tüm engellemelere yetki gaspına karşın sanayi ve teknoloji alanında hizmet vermekte olan birçok “tekniker” “teknisyen” meslektaşlarımızın varlığını görmezlikten gelenlere bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ülkemizin Dünya ülkeleri ile yarışması için, bulunduğu yerden daha yukarıya çıkması için mutlaka mesleki teknik eğitim mezunu Tekniker potansiyeli harekete geçirilmelidir” diye konuştu.

Her mesleğin meslek denetimi meslek odası var iken 3 milyon teknikerlerin meslek odası olmamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Kıranlı, “Bizler ülkemizi insanlarımızı seviyoruz. Yalnızca sorunlarımızı dile getirmiyor, çözümleri de söylüyoruz. Her mesleğin meslek denetimi meslek odası var iken 3 milyon teknikerlerin meslek odası olmaması izah edilemez. 2 yıl üniversite teknik eğitim alan MYO mezunları tekniker arkadaşlarımızın meslek odası olmaması anlaşılır değildir. YöK ve MEB tarafından yapılacak çalışma ile yetki ve sorumlulukları belirlenmeli, Lisans tamamlamadaki eşitsizlik ortadan kaldırılmalı lisans tamamlama tüm teknik branşlara tanınmalı, ya da Mesleki Eğitim Okulları bir an önce Teknoloji Fakültelerine dönüştürülmelidir.

Bilim ve teknoloji alanında ilerlemenin ilk adımı, mutfağı Mesleki Teknik eğitim; Fen Liseleri, Meslek Liseleri, Meslek Yüksek Okullarıdır. Bu okullarda yetişen nitelikli elemanlar tekniker ve teknisyenlerdir. Tekniker ve teknisyenler teknoloji ve bilimin ana elemanları vazgeçilmezleridir. Bilim ve Teknoloji konularındaki gelişmelerimiz ülke ekonomimize ve refahımıza katacağı katkıların yanı sıra kültürümüze de büyük katkılar katacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bilime ışık tutma yolunda emek veren tüm akademisyenlerimiz ve bilim insanlarının  “Bilim ve Teknoloji”  Haftası’nı kutluyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “Bilim, ve, teknolojiyi, kullanmalıyız”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız