HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Nisan 2016 Cumartesi Saat: 05:59

ELİF-DER AÇILDI

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği(Elif-Der)’nin açılış programına katıldı.
ELİF-DER AÇILDI

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği(Elif-Der)’nin açılış programına katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın eşi Yeter Yılmaz öncülüğünde kurulan ve kısa adı Elif-Der olan Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin  açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu, Milletvekili Oktay Çanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz, Baro Başkanı İlhan Kurt, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sosyal sorumluluk bilincini, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu geliştirmek, toplumun sosyo ekonomik düzeyini yükseltmek, ihtiyaç sahiplerine ihtiyaç duydukları her alanda ayni, nakdi, her türlü maddi ve manevi yardımlarda bulunarak, toplumun menfaatine fayda sağlamak amacıyla kurulan Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin açılış programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Sevgili Elif-Der gönüllüleri, kazanç paylaştırma amacı gütmeksizin, bir menfaat temin etmeksizin toplumun yararına çalışıyorlar.

Elif-Der kuruluşundan beri bu hizmetlere imza atıyor. Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfımızla,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızla toplum yararına çok faydalı gerçekleştiriyoruz. Bu hizmetlerden bir tanesi de uzun yıllar çocuk sahibi olamayan çiftlerimizi tüp bebek projesi ile çocuk sahibi yapmak. Tüp bebek projemize 30 kadar müracaat edilirken, 15 aile çocuk sevincini yaşadı.

Elif-Der tarafından ilçelerde açılan hanımlar lokalinde de ev hanımları halk eğitim kursuna gidiyor ve bu da  hanımların sosyalleşmesi adına güzel bir faaliyet. Bizim de ulaşamadığımız yerler var. Elif-Der’in bu manada faydalı hizmetlerini görünce inanın çok sevindim” diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milletvekili Oktay Çanak da açılış töreninde yaptığı konuşmada, ”Elif-Der ihtiyaç sahibi insanlara ulaşacaklar. Yönetim içerisinde bulunan çok saygı değer insanlar Ordu’nun bütün ilçelerini, bütün köylerini gitmek suretiyle gayretli bir çalışma gösteriyorlar. Bunun da hiç reklamını yapmıyorlar. Bu tür derneklerin ve bu tür insanların amacı yüreklere hitap etmektir” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ”Kamunun, devletin, belediyenin, Valiliğin  ve Kaymakamlığın belli bir aşamadan sonra yardım yapması teknik olarak çok mümkün olamıyor. Bu çerçevede  çalışan arkadaşlarımızla birlikte Elif-Der gibi bu mahiyetteki dernekler işin özüne, işin ruhuna, işin maneviyatına, işin aslına, işin kimliğine uygun davranmak noktasında daha duyarlılar. İlçelerin büyük bir bölümünde Elif-Der’in önderliğinde bizlerinde desteğiyle ilçe belediyelerin katkısıyla, hanımlar lokali açtık” diye konuşurken, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş  ise, “Elif- Der bir yıllık süre içerisinde bugüne kadar çeşitli çalışmalara özelliklede ihtiyaç sahiplerine el uzatma noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir yapıyla çalışmalarını sürdürüyor. Biz Altınordu Belediyesi olarak sonsuz destek vermeye devam ediyoruz. Buradaki hedefimiz sadece bireysel olarak Altınordu belediyesi ve çevresi değil tüm 19 ilçenin tamamında en uç noktaya kadar ulaşacak bu derneğin özverisini asla göz ardı etmeden onlara katkı sunmaktır” şeklinde konuştu.

Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin açılışında söz alan dernek kurucu başkanı  Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın eşi Yeter Yılmaz, ”Elif sosyal yardımlaşma derneğimiz Ordu’nun 19 ilçesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli. Kimi zaman hasta ve engellilerin yardımına koşuyor, kimi zaman kırtasiye, kitap, eşya ve gıda yardımlarıyla mağduriyetleri gidermeye çalışıyoruz.

Kapısı herkese açık olan bir derneğiz. Şuanda da yanımızda kocaman yürekli bir gönüllü ordusu var. Sayıları her geçen gün artan dernek üyelerimizle tek amacımız insanlarının acılarını tebessüme dönüştürmektir. ‘Kime nasıl yardım edebilirim?’ diye düşünen kişilerle ihtiyaç sahiplerini buluşturuyoruz.  Mutluluk almakla değil vermekle mümkün olur. Bu yüzden hiçbir şey yapamıyorsanız çevrenizdeki yardıma muhtaç insanları fark ederek bize yönlendirin. Birlik olup yardımcı olalım. Bu noktaya gelerek bizlere yardımcı olmanız ve bu sürece kadarda desteklerinizi esirgemediğiniz için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından, katkılarından dolayı Barış Özgür Çelebi’ye Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından teşekkür plaketi verildi. Daha sonra, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından  Elif Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin açılış kurdelesi kesildi. (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : ELİF-DER, AÇILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız