HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Mart 2018 Pazartesi Saat: 08:16

ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN YAŞADIK

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü, Ordu Valiliği’nce hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirilen törenlerle anıldı.
ÇANAKKALE RUHUNU YENİDEN YAŞADIK


18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü, Ordu Valiliği’nce hazırlanan program çerçevesinde gerçekleştirilen törenlerle anıldı.

Ordu Şehitliği’ne Çelenk Sunuldu

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümü anma programı kapsamında ilk tören, Eskipazar mevkiinde bulunan Ordu Şehitliği’nde yapıldı.

Ordu Şehitliği’ndeki Anıta, Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çamyar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin tarafından çelenk sunuldu.

Garnizon Şehitliği’ndeki tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı atışı ile devam etti.

Garnizon Şehitliği’nde düzenlenen törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yüzbaşı Namık Kurtoğlulları yaptı. Yüzbaşı Kurtoğlulları, "Bugün ülkemizin bekası için seve seve canlarını feda eden, ulusumuzun tarihin her sayfasında onurla yer almasını sağlayan, kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatan yapan, bağımsızlığımızın timsali bayrağımızı bizlere armağan eden, Türkiye Cumhuriyetinin sonsuza kadar sürecek varlığının manevi simgesi aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla andığımız bir gündür. Ulusumuzun tarihi, her sayfası altın harfler ile yazılmış destanlarla doludur.

 

 

 

Çanakkale zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk ulusunun kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur. İnanç sistemimizde şehitlik, insanoğlunun ulaşabileceği en yüksek mertebe olarak kabul edilir. İnsan devletine, milletine, vatanına, kısacası kutsal olarak benimsediklerine değer verirse, değer vermekle de kalmayıp en değerli varlığını canını da verirse adını şehitlik makamına yazdırmış olur. Bu duygu ve düşünceler ile ülkemizin huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarının baharında seve seve canlarını feda ederek şehitlik mertebesine erişen kahraman şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anarken, aziz hatırlarını önünde ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum” dedi.

Şehitlik Özel Defteri’ne günle ilgili duygularını dile getiren Vali Seddar Yavuz, “Milletimizin birliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna, fedâ-yı can eden siz Aziz Şehitlerimize, en derin minnet, şükran ve tazim hislerimizi arz etmek için bir kez daha huzurunuza geldik. Bize emanet ettiğiniz bu cennet vatanın her bir karış toprağı için hayatınızı hiçe sayarak, şehadet mertebesine ulaştınız. Uğruna can verdiğiniz değerleri kıyamete kadar yaşatmak, en kutsal görevimizdir. 103. yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi'ni ve şanlı tarihimizdeki nice zaferleri bize armağan eden, vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türk Milletinin huzuru ve güvenliği için canını veren Aziz Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Aziz Şehitlerimiz; bu vatan, bu millet size minnettardır. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun.'' diye yazdı. 

Şehitler İçin Dua Edildi

Daha sonra Vali Seddar Yavuz, protokol mensuplar ve şehit yakınları, şehitlikte bulunan şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

AKM’de Anma Programı Yapıldı

Öte yandan 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü Anma Törenlerine, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla devam edildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Ordu Fen Lisesi Müdürü Hasan Bölük, "Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde aziz şehitlerimizi bir kez daha şükranla, minnetle ve rahmetle anmak için toplanmış bulunmaktayız. Bilinmelidir ki, bu zafer kolay elde edilmemiştir. Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olmuştur. Çanakkale’yi Çanakkale yapan bitmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine kadar götürerek işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatana bedelini kanlarıyla ödeyerek milletimizin varlığının birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. 

AKM’deki anma programı, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere, Vali Seddar Yavuz’un ödüllerini vermesiyle devam etti.

Anma programı, Ordu Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Kurtuluş’ adlı gösteri ile sona erdi. Vali Seddar Yavuz, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi´nin 103. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programların ardından, şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi.

 

Vali Yavuz, Şehit Aileleri ve Gazilerle Yemekte Bir Araya Geldi

Diğer taraftan Vali Seddar Yavuz, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle şehit aileleri, gaziler ve yakınları ile yemekte bir araya geldi.

Ordu Valiliği tarafından TESK Otel’de şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen yemeğe, Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz, AK Parti Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları Ekrem Yaman, Ekrem Ballı, Adem Öztürk, Turgut Subaşı, Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Türkiye  Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ordu Şube Başkanı Hasan Kaplan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ordu Şube Başkanı Mehmet Ali Gümüşkaya, Polis Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Şenel Şahin, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Vali Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte  masaları tek tek dolaşarak  şehit aileleri ve gazileri ile  yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Dua okunarak başlanan yemek programında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Aziz Milletimiz, 1071’den itibaren bu topraklarda bir diriliş ve kıyam başlatmıştır. Daha ötesi, ilahi kelimetullah peşinde koşmuş ve Allah’ın kelamını, kitabını Viyana kapılarına kadar götürmüştür. Böylesine ulvi bir yola çıkmıştır. Bu ulvi yolculuk, elbette birçok sorunu da beraberinde getirmiştir. Gencecik bedenler, hayatının baharında kara toprağın bağrına, bir gül bahçesine girercesine girmişlerdir. Ağır bir bedel ödenmiştir. Bundan tam 103 yıl önce de Çanakkale’de yedi düvel ile karşı karşıya geldik. Ve onların hesaplarını değiştirdik. Rabbim bize zaferi nasip etmiştir. İşte bugün de yine çok kutlu bir gün bizim açımızdan. Çünkü, sınırlarımızda bir terör devleti kurma çabaları kursaklarında kalmıştır.

 

Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun kahraman ordusu, bugün Afrin’i kontrol altına almış ve şehadeti en kutsal makam olarak gören kahramanlarımız sayesinde bir zaferle sonuçlanmıştır. Bugün o yüzden çok anlamlı ve mutlu bir günü paylaşıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi sizler söylenecek sözlerin en güzelini söylediniz. Çünkü yakınlarınızı Allah’a uğurladınız ve bu aziz millet için feda ettiniz. Biz her zaman sizin emrinizdeyiz. İhtiyaçlarınız, sorunlarınız, sıkıntılarınız her ne varsa bizim sıkıntımızdır. Rabbim sizleri cennetinde buluştursun, rabbim şehitlerimizin şefaatine hepimizi nail eylesin” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : ÇANAKKALE, RUHUNU, YENİDEN, YAŞADIK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız