HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mayıs 2020 Salı Saat: 10:54

“SPOR’DA İTHAL EDEN DEĞİL, İHRAÇ YAPAN ÜLKE OLMALIYIZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, sporda ithal eden değil ihraç yapan ülkeye dönüşmelerinin şart olduğunun altını çizerek, “Sportif anlamda tüketimden çok üretimi olan, ithalatı değil ihracatı önceleyen kulüplerimizi deste
“SPOR’DA İTHAL EDEN DEĞİL, İHRAÇ YAPAN ÜLKE OLMALIYIZ”

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, sporda ithal eden değil ihraç yapan ülkeye dönüşmelerinin şart olduğunun altını çizerek, “Sportif anlamda tüketimden çok üretimi olan, ithalatı değil ihracatı önceleyen kulüplerimizi destekleyeceğiz. Nasıl teknolojiden tarıma, sanayiden ticarete, sağlıktan savunma sanayine kadar milli bir kalkınma hamlesine geçiyorsak futbol için de aynı anlayış geçerli” dedi.

“İdari, mali ve sportif olarak kaynaklarımızı daha etkin, verimli ve sürdürülebilir kılmalıyız” diyen Bakan Kasapoğlu, “‘İdari, mali ve sportif olarak kaynaklarımızı nasıl daha etkin, verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanacağız’ öncelik bu konuda olmalı. Yoksa sorunlara sadece kısa vadeli ve palyatif çözümler üretilmesi üzerine yaklaşımlarla 20 yıl geçti ve sorunlar büyüdükçe büyüdü. Şimdi Corona Sonrasını fırsata çevirebilmemiz için uzun vadeli ve gerçekçi stratejilere ihtiyacımız var. Hep beraber sadece bugün için değil asıl yarınlarımız için mücadele etme zamanı çünkü Gelecekte daha da güçlü olacağız inşallah bu sürece hazırlanmalıyız” şeklinde de konuştu.

                Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:

 “Geçtiğimiz günlerde Süper Lig kulüp başkanlarımızla beraber olduk. Daha öncesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle A Milli Futbol takımımızla da bir araya geldik. Hedeflerimizi, hassasiyetlerimizi yineledik. Özlem giderdik. Yine olimpik, paralimpik sporcularımızla online olarak buluştuk. Bugün sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sonrasında diğer branşlardaki kulüplerimizle, sporcularımızla, federasyonlarımızla bir araya geleceğiz. Gündemimiz son derece yoğun ve bu yoğun gündemde elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Bugün yapacağımız toplantının da son derece verimli geçeceğine inanıyorum.”

 “Sporda ithal eden değil ihraç yapan ülkeye dönüşmeliyiz” diyen Bakan Kasapoğlu, açıklamasını şöyle noktaladı:

“Pandemiden sonrasını nasıl fırsata çevireceğimizi öncelememiz gerekiyor. Post Corona döneminde futbolun, kulüp ve spor yönetiminin yeni normallerini iyi analiz etmek lazım. Elimizdeki kaynakları etkin ve verimli kullanmak zorunluluğumuz var. Bundan sonra futbolda ithal ikame, dışa bağımlılık, üretim yapılmadan artık mümkün değil.

Bakanlık olarak biz de bütün spor stratejimizi bu şekilde uyguluyoruz. Altyapının, üretimin önemini vurguluyoruz. Sporda ithal eden değil ihraç yapan ülkeye dönüşmeliyiz diyoruz. Çalıştayda da temel konu ve stratejilerimiz hep bunların üzerineydi. Bundan sonra mali anlamda “Ayağını yorganına göre uzatan”, sportif anlamda tüketimden çok üretimi olan, ithalatı değil ihracatı önceleyen kulüplerimizi destekleyeceğiz. Nasıl teknolojiden tarıma, sanayiden ticarete, sağlıktan savunma sanayine kadar milli bir kalkınma hamlesine geçiyorsak bu Futbol için de aynı anlayış geçerli.” dedi.

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız