HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Mayıs 2016 Cuma Saat: 09:06

“BU VEBALİ TAŞIYAMAZSINIZ”

MHP 23. Dönem Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın MHP’lilere kongre çağrısında bulundu. Yalçın gazetemize yaptığı açıklamada; “Anayasa teklifi Meclise geliyor ve geçmeyip seçim gerekçesi yapılarak erken seçime gidilecek.Onun içindidin
“BU VEBALİ TAŞIYAMAZSINIZ”

MHP 23. Dönem Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın MHP’lilere kongre çağrısında bulundu. Yalçın gazetemize yaptığı açıklamada; “Anayasa teklifi Meclis'e geliyor ve geçmeyip seçim gerekçesi yapılarak erken seçime gidilecek.Onun içindidiniyoruz. Anlayın artık ve yapın şu kongreyi. Yoksa yalnız MHP’yi değil ülkeyi de uçuruma sürükleyeceksiniz. Bu vebali taşıyamazsınız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 23. Dönem Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, MHP’de kongre sürecini değerlendirerek partililere önemli uyarılarda bulundu. Yalçın, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılı içerisinde Başkanlık sistemi için MHP’nin baraj altında kalmasını sağlama girişimlerine karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti.

“MHP’NİN BARAJ ALTINDA KALMASI İSTENİYOR”     

Yalçın; “Gün gibi açık ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyun planı, mümkünse başkanlık sistemini meclisten geçirmek.Olmaz ise muhalefeti suçlayarak yeni bir mağduriyet alanı oluşturup, madem öyle kararı millet versin diye bu sene içinde seçime giderek HDP ve MHP’nin baraj altında kalmasını sağlayıp, Anayasayı değiştirecek güçle AKP’yi iktidar, kendisini başkan yapmak. Bu tespitlere itirazı olan varsa aklından şüphe ederim” ifadelerini kullandı.

“KÖPRÜDEN ÖNCE Kİ SON ÇIKIŞTAYIZ”

MHP’de kongre istemeyen partililere de seslenen Yalçın şöyle devam etti; “Şimdi gelelim MHP da kongre istemeyen dostlara, Devlet beyi seviyor olabilirsiniz, aday olanları benimsemiyor da olabilirsiniz, mevcut durumdan siyasi beklenti içinde olsanız da yadırgamam,yeni seçilecekler bize siyaset yaptırmaz diye endişe ediyor olmanız da mümkün. Lakin ortaya aday olarak çıkmış olanlar iddiasından vazgeçse dahi bu şartlarda gidilecek seçimden MHP’nin başarılı çıkma şansı mucizelere bağlı.Gerçekten samimiyetle başarılı olunacağına inanıyorsanız saygı duyacağım.Ancak biliniz ki köprüden önceki son çıkıştayız” diye konuştu.

“KARARINIZLA TARİHE GEÇECEKSİNİZ”

Ya Türkiye Cumhuriyeti, MHP’nin olmayacağı iki partili bir başkanlık sistemine çevrilecek, ya da MHP’nin iktidar yolunun açılacağı parlamenter sistemin güçleneceği bir anlayışa dönülecek diyen Yalçın; “Hangi seçeneğe hizmet etmek istediğinizin kararını siz verecek ve bu kararınızla tarihe geçeceksiniz.Bu gerçeklere rağmen sayın Genel Başkanın kongre yapmayışına destek oluyorsanız biliniz ki Devlet beye de partimize de,ülkemize de kötülük ediyorsunuz.Mutlaka en doğrusunu Allah bilir.Ben sorumluluğumu yerine getirmenin iç huzuru ile hayatımı sürdüreceğim,hepinizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum” şeklinde konuştu.

“BU VEBALİ TAŞIYAMAZSINIZ”

Dün AK Partinin kongre kararı almasını da değerlendiren Yalçın bu konuda da şunları söyledi; “Başbakan Ahmet Davutoğlu gitti. Öngörüleri zayıftı. Lakin zarif naif bir adamdı ve en önemlisi dürüst bir adamdı.Kendine biçilen yamalık Başbakan rolüne daha fazla dayanamadı ve bitti.Bitti çünkü Tayyip bey bakımından 2016 yılı ya Başkan olacağı yıl olacak yada siyasi gücünü kaybedeceği bir yıl olacak.

Onun için erken seçim oldu. Onun için anayasa teklifi Meclis'e geliyor ve geçmeyip seçim gerekçesi yapılarak erken seçime gidilecek.Onun için yırtınmamız,didinmemiz anlayın artık ve yapın şu kongreyi yoksa yalnız MHP’yi değil ülkeyi de uçuruma sürükleyeceksiniz.Bu vebali taşıyamazsınız.”(ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

Anahtar Kelimeler : “BU, VEBALİ, TAŞIYAMAZSINIZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız