HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Aralık 2016 Cumartesi Saat: 08:26

TORUN’DAN ANIT TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında yenileme projesi kapsamında Atatürk anıtının kaldırılarak valilik önündeki tören alanına taşınmasına sert tepki g
TORUN’DAN ANIT TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda yenileme projesi kapsamında Atatürk anıtının kaldırılarak valilik önündeki tören alanına taşınmasına sert tepki göstererek, “Rize ve Rize’liler için son derece onur kırıcı bir gün yaşanmıştır.

14 yıllık AKP iktidarı boyunca defalarca Atatürk’ün heykelleri kırılmış, parçalanmış ve değersizleştirilmeye çalışılmıştır. Rize’deki heykelin kaldırılması da sadece bir meydanın yenileme projesi kapsamında yapılan bir çalışma değildir.

Bu ve benzeri hareketleri yapan ulus, tarih ve insanlık bilincinden yoksun kişilerdir. Ata’nın heykelleri sadece bir heykel değildir, ülkemizi, bağımsızlığımızı, varlığımızı borçlu olduğumuz yaşama simgemizdir.” dedi.

Rize Belediyesinin meydan düzenlemesi bahanesiyle Ulu Önder Atatürk’ün heykelini meydandan kaldırarak  Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetimizin kazanımlarına da meydan okuyan hadsizlerin,  onu yok saymaya kalkışması,  halkın gözünden düşürmeye çalışması nafile bir çabadır. Bu çabanın içerisinde bir kamu görevlisinin olması hem çok acıdır, hem de oldukça düşündürücüdür diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun şunları söyledi,

“Cumhuriyetin ilan edilmesiyle ülkemizde başlatılan aydınlanma devrimini içine sindiremeyenler dün olduğu gibi bugün de karşımıza çıkmaktadır. Bunda şaşılacak bir şey yoktur. Ancak şu iyi bilinmelidir ki, Atatürk, Türk Milletinin kurtarıcısıdır, önderidir ve değişmez lideridir.   Meydanlarda ki Atatürk Anıtlarını kaldırabilirler ama ulusal kurtuluş mücadelesi yaşamış bir milletin önderini kalbinden silmeye kimsenin gücü yetmez.  Atatürk Türk Ulusunun kalbinde ve zihninde sonsuza kadar silinmeyecek şekilde yerini almıştır. Atatürk’ü, onun düşüncelerini, onun yarattığı eserleri sonsuza kadar koruyacağımızdan ve yaşatacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : TORUN’DAN, ANIT, TEPKİSİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız