HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Haziran 2016 Salı

“Rekoltede yetki Tarım Bakanlığı’nda”

Başbakan Yardımcısı Canikli net konuştu:
“Rekoltede yetki Tarım Bakanlığı’nda”

Başbakan Yardımcısı AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, Fındıkta alan bazlı destekleme ödemesinin Karadenizliler için son derece önemli olduğunu belirterek, bu desteğin sürdürülmesi gerektiğini ve rekolte için tek yetkilinin Tarım Bakanlığı olduğunu söyledi.

Fındık rekoltesinin yakında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından açıklanacağını belirten Canikli, ilk tahminlerin rekoltenin geçen yıla göre az olacağının beklendiğini ifade etti.

“ALAN BAZLI DESTEK SON DERECE ÖNEMLİ”

Fındıkta alan bazlı destekleme ödemesinin Karadenizliler için son derece önemli olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Canikli  “Gerçekten bu topraklarda yaşayan insanların buraları canlı tutmaları buraları şenlendirmeleri için adeta bu desteğin sürdürülmesi gerekiyor. Sadece sosyal bir proje değil bu. Aynı zamanda bu bölgelerde daha kuvvetli bir iskânın sağlanması ortaya çıkması, zor şartlarda bu bölgede insanlarımız yaşıyor. Arazi şartları son derece ağır. Eğer bu tür sosyal destekler verilmediği takdirde insanlarımız göç ediyor. Buralar sahipsiz kalıyor. Doğrudan gelir desteği özellikle çiftçilerimize fındık üreticimize ciddi bir kaynak aktarımı anlamına geliyor” dedi.

“REKOLTE İÇİN TEK YETKİLİ TARIM BAKANLIĞI

Bundan sonra Tarım Bakanlığının rekolte konusunda tek yetkili olduğunu ifade eden Canikli, “İlgili tüm tarafların görüşü alınarak onların katılımıyla bir komisyon faaliyetiyle bu yürütülüyor. Bakanlık bunu açıklayacak bu rakamlar gerçeğe en yakın rakamlardır. Herhangi bir önyargılı değer içermeyecektir. İlk tahminlere göre fındık rekoltesi geçen yıldan az olacağı şeklinde. Fındık bölgemiz için son derece hayati bir öneme haiz. Bu özellikte uzun yıllar devam edecek gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

Üreticilerin fındık spekülasyonundan arınması gerekliğini de kaydeden Canikli Bakanlığın tek elden fındık rekolte fiyatını açıklamasının sebebinin de bu olduğunu sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız