HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Haziran 2016 Cumartesi Saat: 11:40

OKUMUŞ: EĞİTİM ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARI YETERSİZ

HAFTANIN RÖPORTAJI Ordu Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen (TES) Ordu Şube Başkanı Ömer Okumuş, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte ilk röportajını gazetemiz editörü Şafak Deliçakar’a verdi. Yıl sonu değerlendirmel
OKUMUŞ: EĞİTİM ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARI YETERSİZ

HAFTANIN RÖPORTAJI

Ordu Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen (TES) Ordu Şube Başkanı Ömer Okumuş, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte ilk röportajını gazetemiz editörü Şafak Deliçakar’a verdi.

Yıl sonu değerlendirmeleri, İLKSAN seçimleri ve öğretmenlerin 2016 yılı Haziran ayı içerisindeki seminer çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulunan Okumuş’un, Deliçakar’a vermiş olduğu röportaj şu şekilde kaydedildi.

Ş.D.: Sayın Okumuş, haftanın röportajında konuğumuz olduğunuz ve yılsonu değerlendirmelerini ilk bizimle paylaştığınız için şahsım, gazetem ve okurlarım adına teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi son 10 yıldır MEB müfredatında başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim camiasında çalışan her kesimin özlük hakları adına beklentileri bu sene de yetersiz kaldığı, yapılan açıklamalardan ortaya çıktı. Yeni ataması yapılan MEB Bakanı hakkındaki genel kanılarınız ve beklentileriniz nelerdir?

Ömer Okumuş: 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sona erdi. Ne yazık ki sorunlar yumağı büyümeye, belirsizlikler artmaya devam etti. Yeni bakanımızın yeni olması sebebiyle yalnızca ismi var, henüz cisimsel bir tavır görebilmiş değiliz; açıkçası tecrübelerimiz bir şey olmayacağını da gösteriyor. İnşallah yanılan biz oluruz. Milli Eğitim Bakanlığı işine gelen mahkeme kararlarını uyguluyor işine gelmeyenleri uygulamıyor. Müdür baş yardımcılığı ve müdür yardımcılığı sınavında T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük konularından soru sorulmamasının mahkeme tarafından yürütmesinin durdurulması kararını sınavı kazananların atama işlemine herhangi bir engel teşkil etmemesi gerekir. Oysa sınava dayalı başvuruların alınması ve takvimin işlemesi gerekirken süreç beklemeye alınmıştır. Konuyla alakalı soru sorulmaması sınavın geçerliliğini ortadan kaldırmaz, derhal atma işlemlerinin takvime bağlı olarak devamı gerekir.

Bakanlık müdürlerle ilgili mahkeme kararlarının uygulanması konusunda üç maymunu oynamaya devam ediyor. Görünen o ki adalet değil yandaşlık öncelik edinilmiş, ancak eğitimin kalitesinin sürekli düşmesinin liyakatsiz yöneticiler sebebiyle olduğunu sağır sultan duymuşken bilmesi gerekenler bilmezden geliyorsa eğitimin özelleştirilmesine karar verilmiş demektir. Özel okulları teşvik için destek verenler anayasal yükümlülüğünü yerine getirmekten kaçıyorsa bunun hesabını kim verecek? Devlete torpille idareci atayanların inancında zafiyet vardı ve günah işlemektedirler. Zira müdürlük sınavına girmeden kimlerin kaç puan alacağı ve nereye atanacağı belirlenmişse, bu işi yapanların kul hakkı yemediklerini kim söyleyebilir ki.

Ş.D.: 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde en çok konuşulan konuların başında yine Rotasyon uygulamaları yer aldı. Bu konuda neler diyeceksiniz?

Ömer Okumuş: MEB’in rotasyon konusunda sürekli sanal dedikodular üretilmesine ön vermemek için net tavrını açıklaması gerekiyor. Ancak rotasyonu uygulamanın mümkün olmadığı aşikardır. Okul müdürleriyle ilgili uygulamayı eline yüzüne bulaştıranların 950 bin öğretmenle ilgili rotasyon uygulamasını sorunsuz yapabilmesi mümkün mü? Belirsizlikten nemalanmaya çalışanlar-aklınızı başınıza alın-her konuyu menfaatiniz doğrultusunda kullanmaya çalışma hastalığından vazgeçin. Bu vesileyle müdürcülük oynama hastalığı olanlar öğretmenlerle ilgili yapacağınız değerlendirmeleri abartmayın, adam yerine konulmak için adam olmak yeterli, müdür olmak gerekmez!

Ş.D.: Eğitim çalışanlarının hak ettiği itibarların geri alındığı yönünde iddialarınız olmuştu. Bu konuda gelinen süreç nedir?

Ömer Okumuş:Türk Eğitim-Sen olarak eğitim çalışanlarını hak ettiği itibarı elimizden alanlara karşı mücadelenin gerçek adresinde buluşmaya davet ediyoruz: Memuru masada satanlar, makam, mevki ve menfaat için her türlü ahlaksız teklifi yapanların, adamlık sıfatından uzaklaşarak; her dönemin adamı olanların sonu yaklaşmaktadır. Tüm eğitim çalışanlarını haksızlık yapanların hesap vermesi ve hak ettiğimiz itibarı kazanmak için dik duruşun gerçek adresinde birlikte mücadele vermeye davet ediyoruz. 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ve öncesi kayıplarla tamamlandı. 2016-2017’nin kayıplarımızın telafi edileceği bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak tüm eğitim çalışanlarımıza ve öğrencilerimize iyi tatiller, üniversite sınavlarına girecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Biliyoruz ki bir gün adaletsizlikler elbet son bulacak ve adaletsizlik yapanlar mutlak hesap verecek.

Ş.D.: Bu ayın 2. Haftasında tüm Türkiye’nin de dikkatle takip ettiği İLKSAN seçimlerinde yine TES söz sahibi oldu. Seçimler hakkında kısa bir değerlendirme yapabilir misiniz?

Ömer Okumuş: 11 Haziran Cumartesi günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan İlksan İl Delege seçiçimleri sonucunda Türk Eğitim-Sen Ordu Şubesi olarak görev dönemimizde üçüncü defa 3'te 3 yaptık. Buna göre İl Delegeliğine üyelerimiz Cemil Epli, Metin Şeyhoğlu, Yılmaz Güler seçildi. Bu vesile ile üyelerimiz başta olmak üzere, delege adaylarımıza destek veren herkese, ilçe yönetimlerimiz, işyeri temsilciliklerimiz, İlksan İlçe temsilcilerimize ve haklı mücadelemize destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Seçimli tüm mücadelelerde Türk Eğitim-Sen en çok güvenilen sendika olduğunu ispat etmiştir. Sendikal yetkiler seçimle belirlense iddia ediyoruz Malum-Sen yok olur. Menfaatin değil doğrunun mücadelesini verenlere selam olsun. Doğrular için mücadele verecek bir kişi dahi kalsa Türk Eğitim-Sen orada olacaktır...

Ş.D.: Çok konuşuldu, hatta bir ara tartışma konusu bile oldu. Öğretmenlerin mesleki çalışmalar adına yapacağı seminer çalışmaları hakkındaki son durum nedir?

Ömer Okumuş: Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün 08/05/2016 tarihli yazısı doğrultusunda Haziran 2016 döneminde öğretmenlerimizin yapacağı mesleki çalışmalar 20-30 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Öğretmenlerimiz mesleki çalışmalarının ilk haftasında okul müdürlüğünce hazırlanan program çerçevesinde kendi okullarında bu çalışmalarını yapacaklar, ikinci haftasında ise il,ilçe milli eğitim müdürlüklerince hazırlanan programa göre belirli merkez / merkezlerde alanları ile ilgili mesleki eğitime tabi tutulacaklardır. Sendikamız Milli Eğitim Bakanlığı’na 2016 Haziran ve 2016-2017 eğitim öğretim yılı sene başı seminer döneminde iki haftalık sürecin tamamının istenilen il veya ilçe merkezlerinde yapılabilmesi talebinde bulunmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı talebimizi kısmen karşılamakla birlikte 2016 Haziran döneminde öğretmenlerimizin istemeleri halinde ikinci hafta yapılacak eğitimleri farklı illerde ve ilçelerde alabileceklerini duyurmuştur. Farklı il ve ilçelerdeki çalışmalara katılacak öğretmenler katılacakları il ve ilçeyi önceden okullarına dilekçe ile bildirecekler ve katıldığı mesleki çalışmayı belgelendireceklerdir. Tüm öğretmenler sene sonu ve sene başı seminer çalışmalarını istedikleri yerde yapabilmelidir.

Ş.D.: Sayın Okumuş, gerek öğretmenlerimize, gerekse eğitim camiasında çalışanlar adına önemli açıklamalarda bulundunuz. Yaptığınız bilgilendirmeler adına gazetem ve okurlarım adına teşekkür ediyor, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başarılarınızın devamını diliyorum.

Ömer Okumuş: Ben de başta şahsınız olmak üzere, Ordu Yeni Haber Gazetesi ailesine ve okurlarınıza şükranlarımı sunuyor, haftanın röportajı sayfasında biz öğretmenlere de yer açtığınız için çok teşekkür ediyorum.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız