HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ocak 2017 Cumartesi Saat: 11:55

ODÜ TEKNİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı; akademik ve idari personel ile öğrencilerin web servis, yazılım, internet, teknik destek ve ofis hizmetlerine ulaşabilmelerini sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
ODÜ TEKNİK ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı; akademik ve idari personel ile öğrencilerin web servis, yazılım, internet, teknik destek ve ofis hizmetlerine ulaşabilmelerini sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Ordu Üniversitesinin bilişim ihtiyaçları doğrultusunda bilgi işlem alt yapısını oluşturmak, bilişim kaynaklarını yönetmek ve bilgi işlem hizmetlerini teknolojik gelişmeler paralelinde eksiksiz olarak yerine getirmeye çalışmaktadır. Yapılan çalışmalar kapsamında öncelikle bilişim hizmetlerinin etkin ve verimli sunumu için sistem odası revize edilmiş, sanal sunucu yapısı oluşturularak veri depolama ve veri trafiği sanal yapıya aktarılmıştır. Oluşturulan yeni yapının olumsuz dış etkenlerden korunması amacıyla sistem odası fiziki altyapısı standart bir yapıya kavuşturulmuştur.

Cumhuriyet Yerleşkesinde IP Güvenlik Kamera Sistemi kurulumu ile tüm birimlerdeki yazışmaların bilgisayar ortamında yapılmasını sağlayan Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ODÜ’de kullanıma açılmıştır.  Bunun yanı sıra bilişim sektöründeki teknolojik yenilikleri üniversitemiz alt yapısında da kullanmak, kurumun büyüyen yapısına paralel olarak oluşan ihtiyaçlarını karşılamak ve verilen hizmetlerin niteliğini ve kalitesini artırmak için yenileme çalışmalarının yapılması planlanmaktadır.      

Bu çalışmalar kapsamında tüm birimlerde akademisyen ve öğrencilere internet erişiminin sağlanması amaçlanmakta ve kablosuz ağ erişim hesapları, akademik personel, idari personel, öğrenci ve misafir hesap yapıları ayrılarak erişim imkân ve hızlarının artırılması için çalışmalar yapılmaktadır. Mobil ağın her noktada erişimi ile öğrencilerin mobil web servis hizmetinden faydalanması da planlamalar arasında yer almaktadır.

Network ağı ile sistemsel olarak yapılan bu çalışmaların yanı sıra yazılım grubu tarafından üretilen web tabanlı yazılımlar ile kurum kaynaklarının bu alanda harcanmasının önüne geçilerek Üniversite bütçesine katkı sağlanmıştır. Üretilen bu yazılımlar aynı zamanda son kullanıcılarımıza verilen hizmetin de hızlı ve etkin olmasını sağlamaktadır.

Yapımı devam eden Merkezi Kütüphane binasında sürdürülebilir ve kesintisiz bilişim hizmetleri için veri depolama ve felaket kurtarma senaryoları oluşturularak sistem odası yedeği için fiziki alan tasarlanmıştır. 2017-2018 yıllarında aktif sistemlerin tesis edilmesiyle üst seviyede veri güvenliği ve kesintisiz bilişim hizmetleri için çok önemli bir aşama kaydedilecektir. Ayrıca Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan Siber Olaylara Müdahale (SOME) Birimi, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nin (USOM) koordinasyonunda yasal sorumluluklarını yerine getirerek olası siber saldırı ve atakları bertaraf etme çalışmalarını sürdürmektedir. (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ, TEKNİK, ÇALIŞMALARINI, SÜRDÜRÜYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız