HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mart 2018 Pazar Saat: 12:14

ODÜ Bilgi Hazinesini Zenginleştiriyor

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a kütüphanenin dünden bugüne gelişimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.  Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz R
ODÜ Bilgi Hazinesini Zenginleştiriyor

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a kütüphanenin dünden bugüne gelişimi ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

 Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ali Aygün ile birim personelleri katıldı.

 Toplantıda Üniversitemiz Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesinin genel yapısı, kütüphane koleksiyonu, 2017 yılına ait veritabanlarının fayda maliyet analizleri,  2018 yılı hedefleri ve bu yıl gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a bilgi verildi.

 Kütüphane içerisinde 373 metrekare Güncel Süreli Yayınlar ve 374 metrekare Dijital Kütüphane Salonu, 52 metrekare Yazma Eserler ve 88 metrekare Referans Kaynaklar Bölümü ile 1.308 metrekare Konulu Kitap Salonunun yer aldığının ifade edildiği toplantıda, kütüphane içerisinde kullanıcılara toplamda 57 bin 269 basılı ve yaklaşık 200 bin elektronik kitap ile hizmet verildiği ifade edildi. 21 adet veri tabanı ile kullanıcılara hizmet sunan kütüphanenin bu veritabanlarının 33 bine yakın bilimsel dergiyi kapsadığı bilgisi verilerek gerçekleştirilen sunumda ayrıca basılı kitap sayısının bu yıl sonuna kadar bağış ve koleksiyon geliştirme yöntemleriyle 100 bine ulaşacağı aktarıldı.

 26 -30 Mart haftasında düzenlenecek olan 54. Kütüphane Haftası etkinliklerinin de gündemde olduğu toplantıda öğrencilerde okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmek, kitap sevgisini artırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak amacıyla düzenlenecek olan etkinlikler hususunda görüş alışverişi yapıldı.

 Kütüphanelerin gerek toplumsal hafızanın bir unsuru gerekse bilimsel literatürlerin yer aldığı birer hazine kaynağı olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “2017 yılında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının gerçekleştirdiği veritabanı çalışmalarının sonucunda Üniversitemizin basılı ve elektronik koleksiyon ağı hızlı bir gelişim göstermiştir. Geleneksel kütüphanelerden farklı ve son derece modern, her türlü teknolojik alt yapı imkanlarını bünyesinde barındıran Üniversitemiz Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi, 2018 yılı içerisinde de çalışmalarına hız kesmeden devam ederek bilimsel anlamda bilgiyi üretmekle birlikte bu bilgiyi de dünyanın her yerine ulaştıran ve dünyanın her yerinden de bilgiye ulaşan bir anlayışla yoluna devam edecektir. Bu vesileyle Üniversitemize fiziki ve teknolojik imkanlar çerçevesinde gerek bölge gerekse ulusal sınırlar içerisinde son derece modern bu kütüphaneyi kazandıran Çetinceviz ailesine de teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : ODÜ, Bilgi, Hazinesini, Zenginleştiriyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız