HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Mayıs 2016 Salı Saat: 10:03

OBBKT‘DE RESTORASYON BAŞLIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, yapılacak restorasyon çalışmaları nedeniyle Mayıs ayından itibaren oyunlarını Atatürk Kültür Merkezinde sahnelemeye hazırlanıyor.
OBBKT‘DE RESTORASYON BAŞLIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, yapılacak restorasyon çalışmaları nedeniyle Mayıs ayından itibaren oyunlarını Atatürk Kültür Merkezinde sahnelemeye hazırlanıyor.

OBBKT’de sahnelenmekte olan sezon oyunları, Üstün Dökmen’in yazdığı “Komşu Köyün Delisi” adlı yetişkin oyunu ile Ufuk Ersoy’un yazdığı “Önce Kalite” adlı çocuk oyunu Mayıs ayı süresince Atatürk Kültür Merkezinde Ordulu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Tiyatro binasının korunup kollanması, daha iyi hizmet vermesinin gerektiğini vurgulayanOrdu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OBBKT binasının restore edileceğini açıklamıştı. Başkan Enver Yılmaz; “2015-2016 tiyatro sezonunu başarıyla geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, gerek Ordulu sanatseverlerimizin daha kaliteli bir ortamda oyunları izlemesi gerekse oyuncularımızın daha üst seviyede oyunlarını sahneleyebilmesi adına başlattığımız restorasyon çalışmaları, Mayıs ayında başlatılacak olup, çalışmalar bittiğinde Ordu’ya, Ordulu sanatseverlere ve tiyatro tarihimize yakışan bir ortamda sanat yapma imkanı yaratılacaktır“ diye konuştu.

Ordulu sanatseverlerin bu sezon sahnelenen oyunlara ilgisinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz; “Sanatseverlerin tiyatromuza olan ilgisi her geçen günartmakta, seyirci sayımız çoğalmaktadır. Sahnelen oyunlarımızla ilgili aldığımız olumlu eleştiriler, Ordumuzun kültür ve sanatına yaptığımız katkılar adına sevindiricidir. Ordulu sanatseverlerimizi Mayıs ayı boyunca kısa bir süreliğine misafir edeceğimiz Atatürk Kültür Merkezine bekliyor, tiyatro oyunlarımızı izlemelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nun Atatürk Kültür Merkezinde sahneleyeceği oyunların programları ise şöyle:

KOMŞU KÖYÜN DELİSİ (Yetişkin Oyunu) : 3 – 6- 10- 13- 17 Mayıs 2016 Saat: 20.00

ÖNCE KALİTE (Çocuk Oyunu) : 11-18 Mayıs 2016 Saat: 13.00

“KOMŞU KÖYÜN DELİSİ”

Çavuldur Köyü’nde muhtarlık seçimleri yaklaşmaktadır. Yıllardır bu köyde muhtarlık yapan Halis Ağa, bu seçimde bir icraat yapıp oyları toplamak ister. Bunun üzerine köylerin bir delisi olduğunu düşünüp, gazeteye “Köyümüze deli aranıyor” ilanı verir. Psikoloji bölümünde okuyan Tolga, bu ilanın üniversite bitirme tezine mükemmel bir konu olacağını düşünüp başvurur ve böylece Deli Hamdi karakterini oluşturur. Köy halkının ise etrafında dönmeye başladığıDeli Hamdi, köye geldikten sonra kendi içlerindeki deliyi ortaya çıkarır.

Yazan: Üstün Dökmen

Yöneten: Ufuk Ersoy

 Yönetmen Yardımcısı: A. Rıfat Çol

Sahne Amiri: Murat Güneytepe

Oyuncular:Ufuk Ersoy, Bülent Reisoğlu, Murat Güneytepe, A.Rıfat Çol, A.Kemal Tandoğan, Bülent Öztürk, Furkan Ordu Öztürk, Kasım Uysal, Cemil Gündüz, Türker Büyük, Nurhayat Doğru, İlayda Alper, Ayşe T.Akkaş, Yeliz Varol, Murat Türkmen, Hüseyin Aydın, Nilsu Namlı, Yeşim Usta, Gamze S.Gündüz, Mürüvvet Aydın

Teknik Ekip:Murat Çavuş, Cemal Arslan, İmdat Akyıldız, Zafer Bozdağ

Müzik:Hüseyin Aydın

Anahtar Kelimeler : OBBKT‘DE, RESTORASYON, BAŞLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız