HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Mayıs 2016 Pazar Saat: 08:54

SARAY HAMAMI İHALE AŞAMASINDA

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kalesi’nde Orman Bakanlığı’na ait olan parselin Ünye Belediyesine devrinin tamamlandığını, Saray Hamamı’nın ise ihale aşamasına geldiğini belirtti.
SARAY HAMAMI İHALE AŞAMASINDA

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Kalesi’nde Orman Bakanlığı’na ait olan parselin Ünye Belediyesine devrinin tamamlandığını, Saray Hamamı’nın ise ihale aşamasına geldiğini belirtti.

Ünye’nin tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması noktasında en önemli projeler arasında yer alan Kültür Yolu projesinde çalışmalar devam ediyor. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, Kültür Yolu projesinde çalışmaların son durumu hakkında bilgiler verdi.

Kale’de Sona Gelindi

Ünye’nin önemli turistik yerlerinden biri olan Ünye Kalesi’nde, parsellerin devri ile ilgili devam eden süreci değerlendiren Başkan Çamyar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Ünye Kalesi’ndeki parsellerin devri ile ilgili mücadelemiz devam ediyor. Kale’de, Orman Bakanlığı’na ait olan parsel en sıkıntılı bölümlerden bir tanesiydi. Orman Bakanlığı’na ait olan parselin Belediyemize tahsisi ile ilgili işlemleri bitti. Son olarak şahıs arazisi ile ilgili kamulaştırma süreci devam ediyor. Bu süreci de atlattığımız zaman ihale aşamasına gelmiş olacağız” dedi

Bir Yıl İçerisinde Bitirilmesi Planlanıyor

Kültür Yolu projesinin duraklarından biri olan Saray Hamamı’nda, restorasyon çalışmaları için altyapının ve projenin hazır olduğunu ifade eden Başkan Çamyar, “Sayın Bakanımızın imzası ile ihale süreci başlayacak ve hemen akabinde çalışmalara başlanacak. Saray Hamamı’nın bir yıl içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak Kültür Yolu projemize dahil etmeyi planlıyoruz. Son zamanlarda Ünye’mizde tur otobüslerinin daha fazla geldiğini görmekteyiz. Kültür Yolu projemizde attığımız bu adımlarla Ünye’mize gelen turist sayısının daha da artacağını ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

Rüzgârlı Sokakta Kamulaştırma İşlemleri Bitti

Son olarak Ünye’de devam eden diğer çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Çamyar şu açıklamayı: “Rüzgârlı sokakta 4 binanın kamulaştırma işlemleri bitti. 2016 yılı içerisinde Rüzgârlı sokaktaki evleri yıkarak Ünye’mize yeni bulvarı kazandırmış olacağız. Belediyemizin altındaki tüm dükkânları boşalttık. Ek binalarda hizmet veren Zabıta Müdürlüğü, İşletme İştirakler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Sosyal Hizmetleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Nikâh Memurluğumuzu, zemin kata yapılacak olan proje ile tek bir çatı altında toplayacağız. Ramazan etkinlikleri geçen yıl olduğu gibi yine Cumhuriyet meydanında devam edecek, bununla ilgili ihalemizi sonuçlandırdık.” (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : SARAY, HAMAMI, İHALE, AŞAMASINDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız