HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Temmuz 2019 Cumartesi Saat: 08:25

CEYLAN: SAĞLIKTA HAYALDİ GERÇEK OLDU

KESK’e bağlı SES Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan, Ordu’da sağlık alanında ki yapılan atamalara dikkat çekerek tepki gösterdi. Ceylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İlimizde Altınordu ilçesinden Ünye, Fatsa, Aybastı, vb. il
CEYLAN: SAĞLIKTA HAYALDİ GERÇEK OLDU

KESK’e bağlı SES Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan, Ordu’da sağlık alanında ki yapılan atamalara dikkat çekerek tepki gösterdi.

Ceylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “İlimizde Altınordu ilçesinden Ünye, Fatsa, Aybastı, vb. ilçelere hekim ve yardımcı sağlık personeli görevlendirmesi yapılıyor iken Ordu ilinden Sinop iline hekim görevlendirilmesi yapılmaktadır.  İşe  geliyorsunuz  eline bir yazı veriliyor. Yarın sizi şu ilde görevlendirdik, hayaldi  gerçek oldu. Sağlıkta işler daha güzel oldu” dedi.

Devlet hastanelerinde ki uygulanan atamaları huzursuzluk yarattığına dikkat çeken Ceylan; “Eğitim Araştırma Hastanesinde hekimler istifa ediyor ya da tayin istiyor.  İlimizdeki yetkilerden tek bir açıklama yok hastane yöneticileri çalışanlar kentle kullansın mı yoksa kullanmasın mı gibi konularla uğraşıyor.  

Ordu devlet hastanesinden ilçelere ve il dışına  personel görevlendirmeleri devam ediyor. İlimizde hastanelerde alt yapı, personel yetersizliği, yoğun bakım  yetersizliği,  randevu sürelerin uzunluğu vb. sorunlar yaşanırken yapılan görevlendirmeler  çalışanlar da kaygı ve huzursuzluk yaratmıştır. Uygulanan sağlık politikaları vatandaşı mağdur çalışanı mutsuz etmeye devam etmektedir. Kamu kurumlarında liyakat sistemin ortadan kalkmasıyla çalışanların iş yükün daha çok artması, kurumlarda yönteme sorunun yaşanması, keyfi uygulamaların artmasına neden olmuştur. İşe göre adam değiş adama iş anlayışı son hızıyla devam etmektedir” diye konuştu.

Atamaların gerekçelerini de sorgulayan Ceylan; “Yetkililere soruyoruz! Ordu ilinde hekim fazlalığımı  varda diğer illere geçici görevlendirme yapılıyor? Ordu ilinde  son 6 ay içinde kaç hekim istifa ve tayin istemiştir?

 İlimizde kaç sağlık personeli geçi görevle çalışmaktadır? Bu geçi görevlendirmelerin sebebi nedir? Geçici görevlendirmeye gönderdiğiniz personel, kadrosunun bulunduğu kurumda  personel fazlası mı?” sorularını sordu.

 

Anahtar Kelimeler : CEYLAN:, SAĞLIKTA, HAYALDİ, GERÇEK, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız