HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Temmuz 2017 Salı Saat: 04:23

FİT BİR GÖRÜNÜM ZOR DEĞİL

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Diyetisyeni Büşra Akşit fit bir vücuda sahip olmak  için yapışması gerekenler hakkında bilgiler verdi:
FİT BİR GÖRÜNÜM ZOR DEĞİL

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Diyetisyeni Büşra Akşit fit bir vücuda sahip olmak  için yapışması gerekenler hakkında bilgiler verdi:

1.   Vücut yağ kas analizinizi yaptırın

Hızlı kilo vermek için yapılan bilinçsiz diyetler, uzun vadede sağlıksız sonuçlara neden olmaktadır. Doğru beslenme şekli kişiye özeldir ve bireyin yaşı, vücut yapısı, boyu, cinsiyeti gibi birçok faktörün birleşmesiyle şekillenir. Doğru besinleri tercih ederek, sağlıklı kilo vermek için atılabilecek ilk adımlardan biri vücut yağ kas oranın ölçümüdür. Bu oran özel bir cihaz yardımı ile diyetisyen tarafından ölçülür. Ve diyetisyeniniz bu sayede kilo kaybınızın hangi bölgeden ve ne ölçüde sağlıklı olduğunu tespit etmiş olur. Sağlıklı kilo kaybının ilk kuralı vücut yağ kitlesinden kayıp sağlanmasıdır.

2.   Üç saatten fazla aç kalmayın

Tüm gün boyunca tüketilen besinler 6 öğün olarak paylaştırıldığında kilo vermek de sancılı bir süreç olmaktan çıkacaktır. Az miktarlarda, sık aralıklarla alınan öğünler ile “3 ana 3 ara” öğün kuralına uymak gerekir. Kan şekerinin dengelenmesi için 3 saatten fazla aç kalmamaya özen gösterilmelidir. Bu sayede gün içinde tetiklenen tatlı krizlerini bastırmak ve tek bir öğünde çok fazla yemek yeme isteğinden kurtulmak kolaylaşacaktır. Ayrıca metabolizma hızının yavaşlaması engellenecek vücutta yağ depolaması azalacaktır.

3.   Sağlıklı kilo vermek için “4 yapraklı yonca” modeli

Beslenmede “4 yapraklı yonca” modeli; doğru besin gruplarından, uygun miktarlarda tüketmek ve kilo verirken sağlıklı kalmak için takip edilmesi gereken bir kuraldır. Her yaprak 1 besin grubunu oluşturmaktadır.  Bu gruplar; süt ve ürünleri grubu (süt, yoğurt, ayran, cacık), et-kuru baklagiller-yumurta-peynir, ekmek-tahıl grubu (ekmek, makarna, pilav, çorba…), meyve ve sebze grubudur. Diyetisyen kişiye en uygun diyet programını oluştururken, her bir gruptan alınması gereken miktarları da belirler. Ve sizin yaşamınıza en uygun planı size sorarak oluşturur. Çünkü diyet kişiye özeldir. Ve kişiye özel hazırlanan diyetler daha kolay uygulanabilir. Sonuç ise mutluluk vericidir.

4.   Kendi kendine diyet yapmak büyük bir risktir

Fazla kiloları verebilmek için aceleci davrananlar, yanlış diyetler ve hızlı kilo kaybı ile vücudunu olumsuz etkilemektedir. Yanlış beslenme şekliyle yağ yerine kas kaybedildiğinde, kilo verildiği zannedilir; fakat vücutta sarkmalar, kırışmalar, selülit görüntüsündeki artışlar gözlenmeye başlar. Tedavinin diyetisyen kontrolünde yapılması, sağlıklı bir şeklide kilo vermek için çok önemlidir. Bunun için; detaylı vücut analizi yapılmalı, kişinin sağlık durumu, yaşam şekli ve diğer tüm özellikleri incelenerek, “diyetisyen” tarafından önerilen sağlıklı beslenme programı uygulanmalıdır. Ve kişi diyetisyeni tarafından düzenli kontrol edilmelidir. Ancak bu şekilde sağlıklı kilo kaybı mümkün olur.

 

Anahtar Kelimeler : FİT, BİR, GÖRÜNÜM, ZOR, DEĞİL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız