HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Aralık 2017 Perşembe Saat: 08:05

YÜZ YENİLEMEDE YENİ DÖNEM

Sevgi Hastanesi Estetik uzmanı Dr. Berrin Alptekin Gönüldur, ameliyatsız yüz germe yöntemlerinden biri olan V Lift (İple yüz asma) hakkında bilgilendirmede bulundu.
YÜZ YENİLEMEDE YENİ DÖNEM

 

Sevgi Hastanesi Estetik uzmanı Dr. Berrin Alptekin Gönüldur, ameliyatsız yüz germe yöntemlerinden biri olan V Lift (İple yüz asma) hakkında bilgilendirmede bulundu.

Uzman Dr. Gönüldur yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “ Yaş almamızın ve kilo alıp vermemizin doğal bir sonucu olarak, cilt kalitemizde bozulma, cilt altı yağ yastıkçıklarında azalma ve sarkmalar oluşup, yüzümüz oval yapısını kaybetmektedir. Bunun bizdeki karşılığı alın ve kaşlarda sarkmalar, yanak çökmeleri, çene ve gıdı sarkmaları şeklinde olmaktadır. Bu gibi sorunlar son 5 yıla kadar yalnızca cerrahi olarak çözümlenirken, cerrahiye bağlı yüksek maliyet, komplikasyon ve iyileşme süresi uzunluğu sebebiyle son yıllarda ameliyatsız gençleşme yöntemleri popüler bir hal almıştır. Bu yöntemlerin başlıcaları, organik iplerle V Lift yüz asma ve enerji bazlı cihaz uygulamalarıdır. Bu uygulamalar zaman zaman botox, dolgu, mezoterapi ve PRP tedavileriyle de kombine edilmektedir.

 

       Ameliyatsız yüz germe yöntemlerinin en etkini olan V Lift (İple yüz asma),dokuda 3-6 ayda eriyebilen değişik özelliklerde, genellikle polidiaksonon iplerin, cilt altı dokuya yerleştirilip, tutunması sayesinde, asma ve germe etkisi oluşturmaktadır.

 

      İşlem öncesi ön değerlendirmeyle planlama yapılır, yerleştirilecek ip özelliği ve sayısı belirlenir. Uygulama öncesi fotoğraflama ardından lokal anestezi yapılır ve 30-60 dakika süren işlem oldukça konforlu bir şekilde yapılır. İşlem sonrası etki hemen farkedilir,10-15 gün içerisinde düzelecek hafif ödem ve çekilmeler dışında bir yan etki genellikle görülmez. Hasta hemen günlük yaşantısına dönebilir.10-15 gün boyunca sert çiğneme yapmamak, fazla konuşmaktan kaçınmak ve olabildiğince yüzüstü yatmamak dışında kısıtlama bulunmamaktadır.15. ve 30.günlerde kontroller yapılıp, ek uygulama planlanacaksa, uygulamanın yüzde tamamen oturduğu 1,ay sonunda yapılabilmektedir. İpler dokuda erirken, yerinde hastanın kendi dokusundan fibröz bir ağ bırakır, böylece etkisi 2 yıl kadar devam eder.

 

     V Lift bir askı yöntemi olup, zaman zaman cilt kalitesini de arttırmak için örümcek ağı ile beraber de kullanılabilir. Uygulama maliyeti kullanılacak ip özellik ve sayısıyla doğru orantılı olmaktadır.

       Uygulama doğru ellerde yapıldığında komplikasyon riski son derece düşük, cerrahiden düşük maliyetli, tekrarlanabilir ve uygulama ardından sosyal yaşama hemen dönülebilir olması sebebiyle yoğun ilgi görmektedir.

Anahtar Kelimeler : YÜZ, YENİLEMEDE, YENİ, DÖNEM

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız