HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Mart 2018 Çarşamba Saat: 08:12

“BOTOX YÜZÜ ŞİŞİREN BİR UYGULAMA DEĞİLDİR”

  Özel Ordu Sevgi Hastanesi estetik birimi doktoru Dr. Berrin Alptekin,
“BOTOX YÜZÜ ŞİŞİREN BİR UYGULAMA DEĞİLDİR”

 

Özel Ordu Sevgi Hastanesi estetik birimi doktoru Dr. Berrin Alptekin, medikal estetikte botox uygulamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Alptekin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:  Modern hayatta ortalama yaşam süreleri uzadıkça, bireylerin sosyal ve toplumsal hayatta bulunma süreleri de uzamış, zinde, sağlıklı görünümün önemi artmıştır. Medikal estetik uygulamalar bizlere doğal, sağlıklı, dinç ve daha genç görünümü sağlayan birçok işlemi sunmakta, botox da bunların en sık uygulanılanı olmaktadır.

      Botox, Clostridium botulinium adlı bakteriden elde edilen bir nörotoxin olup,

aktivitesini azaltmak istediğimiz kaslara enjeksiyon yöntemiyle uygulanır.1980 den beri tedavi amaçlı botox uygulamaları güvenle yapılmaktadır. Medikal estetikte kullanımı ,öncelikle yüz bölgesindeki kaş arası, alın ve göz çevresindeki mimik kas hareketlerine bağlı dinamik kırışıklıkları tedavi etmek amacıyla başlamıştır. Zamanla botox uygulama alanları artmıştır. Günümüzde diş sıkma şeklinde kendini gösteren, alt yüze köşeli ve maskülen ifade veren masseter hipertrofisi, dişeti gülüşü, çenede kaldırım taşı görüntüsü, burun üstü çizgilenmeler, dudak çevresi kırışıklıklar, boyunda dikey bantlar ve el, ayak, koltuk altı aşırı terleme sorunu da botoxla tedavi edilebilmektedir.

       Ülkemizde yasal ve FDA onaylı iki botox ürünü bulunup, bunlar Botox ve Dysport dur. Uygulama yalnızca sağlık kuruluşlarında ve hekimlerce yapılabilmektedir. Uygulama öncesi yapılan ayrıntılı görüşme sonrası ,kişiye özel planlanan botulinium toxin uygulaması yapılmaktadır. Uygulama oldukça ağrısız olup, hasta konforunu arttırmak için 15-20 dakika öncesi lokal anestezi kremi uygulanabilmektedir. Uygulama ardından 24 saat boyunca ağır spor, ağır ev ,işi, sauna hamam ortamı yasak olup,24 saat sonra her şey serbesttir. Botulinium toxinle özellikle mimik hareketlerine bağlı dinamik kırışıklıklarda bir etkisizleştirme planlanıp,7 ile 15 gün arasında botoxun nihai şeklini aldığı dönemde yapılacak kontrolde, gerekirse ilave bir uygulama yapılır. Kişiye özel ve doğru yapılan bir uygulama ile oldukça doğal ama daha dinç, dinlenmiş ve genç bir ifade oluşur. Botox uygulama etkileri 3.aydan sonra yavaş yavaş çözülerek 4-5 ay sonunda tamamen biter ve işlem öncesi durumumuza döneriz. Düzenli yapılan uygulamalarla bu etki süresi 6 aya kadar uzayabilir. Botox uygulaması bilinenin aksine yüzü şişiren bir uygulama değildir. İstemediğimiz kas hareketlerini geçici olarak engelleme uygulamasıdır. Bu sayede oluşan zinde ifade botoxu vazgeçilmez kılmaktadır. Pek çok medikal estetik işlem gibi botox da zamana yenilen cilt ve cilt altı dokularımızda bir tür saati geri alma işlemidir, bu bağlamda ileride yapılmasına ihtiyaç duyulacak uygulamaların bir kısmı için önleyici bir tedbir de sayılabilir. 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız